Chałwa

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
1
Średnia 3 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Migdał  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Kasza manna  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Chałwa
  1. 1. Cukier z wodą gotujemy przez 20 minut do powstania syropu.
  2. 2. Kaszę manną smażymy na maśle cały czas mieszając. Czekamy aż nabierze jasnego żółtego koloru.
  3. 3. Do kaszy wlewamy syrop. Całość smażymy do połączenia cukru z kaszą.
  4. 4. Powstałą masę przekładamy do żaroodpornego naczynia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 120ºC na 15 minut. Chałwę ozdabiamy migdałami i cynamonem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia turecka
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: kasza
Metody przygotowania: Pieczenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.109