Marshmallow

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.67
3
Średnia 4.67 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Mąka kukurydziana  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Aromat waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal =  kcal
Syrop kukurydziany  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Marshmallow
  1. 1. Kwadratową formę wykładamy folią i posypujemy mąką kukurydzianą.
  2. 2. Żelatynę mieszamy z 50ml wody, po czym odstawiamy na 5 minut, a następnie podgrzewamy i odstawiamy w ciepłe miejsce.
  3. 3. Pozostałą wodę, cukier i syrop kukurydziany doprowadzamy do wrzenia, po czym gotujemy jeszcze 7 minut.
  4. 4. Białka ubijamy na delikatną pianę i dodajemy do nich schłodzony syrop. Wlewamy go po ściance, stale mieszając mikserem.
  5. 5. Po dokładnym wymieszaniu, dodajemy ekstrakt waniliowy oraz żelatynę i ubijamy do chwili, gdy masa będzie gęsta czyli około 5 minut.
  6. 6. Marshmallow układamy w przygotowanej wcześniej foremce i czekamy, aż masa się zetnie około 2 godziny.
  7. 7. Gotową piankę kroimy nożem lub tniemy nożyczkami.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia ameryki północnej
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: jajka
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.781