Kiełbasa śląska parzona

Kiełbasa śląska parzona
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.31
26
Średnia 3.31 / 5 (26 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jelito cienkie wieprzowe  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Wieprzowina chuda/ wieprzowina kl.I  g  x  kcal = 0 kcal
Wieprzowina średnio tłusta nieścięgnista- wieprzowina kl. IIA  g  x  kcal = 0 kcal
Wieprzowina ścięgnista chuda lub średnio tłusta - wieprzowina kl. III  g  x  kcal = 0 kcal
E252 Azotan potasu  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kiełbasa śląska parzona
  1. 1. Mięsa mielimy w maszynce: mięso wieprzowe najchudsze na grubszych oczkach (około 13 mm), mięso średnio tłuste nieścięgniste zmielić na oczkach 10 mm, a wieprzowinę ścięgnistą przez 2 mm oczka.
    Mięsa mielimy w maszynce: mięso wieprzowe najchudsze na grubszych oczkach (około 13 mm), mięso średnio tłuste nieścięgniste zmielić na oczkach 10 mm, a wieprzowinę ścięgnistą przez 2 mm oczka.
  2. 2. Następnie wszystko mieszamy, dodajemy przyprawy, ponownie mieszamy.
  3. 3. Napełniamy osłonki.
  4. 4. Po napełnieniu odstawiamy na godzinę po czym wędzimy nad gorącym dymem przez 2 godziny do barwy jasnobrązowej.
  5. 5. Następnie kiełbasy parzymy w temperaturze 70ºC do osiągnięcia wewnątrz kiełbasy 60ºC.
  6. 6. Po parzeniu chłodzimy kiełbasy zimną wodą przez 5 minut, a następnie umieszczamy w chłodnym miejscu do osiągnięcia 10ºC.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina
Metody przygotowania: Wędzone
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.197