Kiełbasa śląska parzona

Kiełbasa śląska parzona
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.29
28
Średnia 3.29 / 5 (28 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jelito cienkie wieprzowe  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Kolendra  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Wieprzowina chuda/ wieprzowina kl.I  g  x  kcal = 0 kcal
Wieprzowina średnio tłusta nieścięgnista- wieprzowina kl. IIA  g  x  kcal = 0 kcal
Wieprzowina ścięgnista chuda lub średnio tłusta - wieprzowina kl. III  g  x  kcal = 0 kcal
E252 Azotan potasu  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kiełbasa śląska parzona
  1. 1. Mięsa mielimy w maszynce: mięso wieprzowe najchudsze na grubszych oczkach (około 13 mm), mięso średnio tłuste nieścięgniste zmielić na oczkach 10 mm, a wieprzowinę ścięgnistą przez 2 mm oczka.
    Mięsa mielimy w maszynce: mięso wieprzowe najchudsze na grubszych oczkach (około 13 mm), mięso średnio tłuste nieścięgniste zmielić na oczkach 10 mm, a wieprzowinę ścięgnistą przez 2 mm oczka.
  2. 2. Następnie wszystko mieszamy, dodajemy przyprawy, ponownie mieszamy.
  3. 3. Napełniamy osłonki.
  4. 4. Po napełnieniu odstawiamy na godzinę po czym wędzimy nad gorącym dymem przez 2 godziny do barwy jasnobrązowej.
  5. 5. Następnie kiełbasy parzymy w temperaturze 70ºC do osiągnięcia wewnątrz kiełbasy 60ºC.
  6. 6. Po parzeniu chłodzimy kiełbasy zimną wodą przez 5 minut, a następnie umieszczamy w chłodnym miejscu do osiągnięcia 10ºC.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina
Metody przygotowania: Wędzone
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd501390 sildenafil yasmin revia furosemide prednisolone
wh0cd868763 medrol pak
wh0cd252342 trental lamisil digoxin alesse birth control trandate 100mg lithium website
wh0cd465093 buy disulfiram online bupropion sr 150 mg tablet meclizine where can i buy propecia ...
wh0cd354447 BUY TORADOL ONLINE
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.691