Sos rakowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Rak  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sos rakowy
  1. 1. Raki gotujemy 10 minut w osolonej wodzie z dodatkiem kopru, pietruszki oraz kminku.
  2. 2. Ugotowane raki wyjmujemy z wody i dzielimy je na części.
  3. 3. Mięso obieramy, a skorupki tłuczemy na miazgę.
  4. 4. Skorupki smażymy z masłem, często mieszając, do momentu, aż woda całkowicie wyparuje.
  5. 5. Wlewamy część wywaru z raków do usmażonych skorupek.
  6. 6. Gotujemy 1,5 godziny.
  7. 7. Przecedzamy wywar do rondla.
  8. 8. Pozostałe skorupki gotujemy z resztą wywaru z raków.
  9. 9. Przecedzamy wywar i doprawiamy śmietaną z mąką.
  10. 10. Dodajemy mięso z raków, posiekany koper i pietruszkę.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia francuska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: owoce morza
Metody przygotowania: Gotowanie
Sezon: Lato,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.641