Sos rakowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Rak  g  x  kcal =  kcal
Kminek zwyczajny  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sos rakowy
  1. 1. Raki gotujemy 10 minut w osolonej wodzie z dodatkiem kopru, pietruszki oraz kminku.
  2. 2. Ugotowane raki wyjmujemy z wody i dzielimy je na części.
  3. 3. Mięso obieramy, a skorupki tłuczemy na miazgę.
  4. 4. Skorupki smażymy z masłem, często mieszając, do momentu, aż woda całkowicie wyparuje.
  5. 5. Wlewamy część wywaru z raków do usmażonych skorupek.
  6. 6. Gotujemy 1,5 godziny.
  7. 7. Przecedzamy wywar do rondla.
  8. 8. Pozostałe skorupki gotujemy z resztą wywaru z raków.
  9. 9. Przecedzamy wywar i doprawiamy śmietaną z mąką.
  10. 10. Dodajemy mięso z raków, posiekany koper i pietruszkę.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia francuska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: owoce morza
Metody przygotowania: Gotowanie
Sezon: Lato,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
wh0cd294752 BUY MELOXICAM buy eurax
wh0cd240389 tretinoin visa prednisolone no rx
wh0cd34267 buy paxil
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.518