Czekolada gorzka

Czekolada gorzka
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.36
28
Średnia 3.36 / 5 (28 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Margaryna  g  x  kcal =  kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Mleko w proszku  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Czekolada gorzka
  1. 1. Margarynę topimy w garnku na wolnym ogniu i dodajemy do niej kakao oraz cukier. Jeśli kakao nie będzie chciało się dobrze zmieszać z margaryną, dodajemy odrobinę wody.
    Margarynę topimy w garnku na wolnym ogniu i  dodajemy do niej kakao oraz cukier. Jeśli kakao nie będzie chciało się dobrze zmieszać z margaryną, dodajemy odrobinę wody.
  2. 2. Czekoladę gotujemy na małym ogniu przez ok. 10min.często mieszając.
  3. 3. Następnie zestawiamy ją z ognia i czekamy aż przestygnie.
  4. 4. Ostudzoną masę miksujemy, stopniowo wsypując mleko.
  5. 5. Wkładamy do płaskiej formy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin żeby stężała.
  6. 6. Czekolada gorzka różni się od czekolady deserowej większą zawartością kakao.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd294752 BUY MELOXICAM buy eurax
wh0cd240389 tretinoin visa prednisolone no rx
wh0cd34267 buy paxil
W tm roku barwiłam jaja ugotowane na twardo i włożone do ciepłego barwnika na całą noc, ...
dzień dobry gdzie ja mogę kupić herbatę Zielona herbata z miętą saga proszę mi napisać
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.493