Czekolada gorzka

Czekolada gorzka
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.36
28
Średnia 3.36 / 5 (28 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Margaryna  g  x  kcal =  kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Mleko w proszku  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Czekolada gorzka
  1. 1. Margarynę topimy w garnku na wolnym ogniu i dodajemy do niej kakao oraz cukier. Jeśli kakao nie będzie chciało się dobrze zmieszać z margaryną, dodajemy odrobinę wody.
    Margarynę topimy w garnku na wolnym ogniu i  dodajemy do niej kakao oraz cukier. Jeśli kakao nie będzie chciało się dobrze zmieszać z margaryną, dodajemy odrobinę wody.
  2. 2. Czekoladę gotujemy na małym ogniu przez ok. 10min.często mieszając.
  3. 3. Następnie zestawiamy ją z ognia i czekamy aż przestygnie.
  4. 4. Ostudzoną masę miksujemy, stopniowo wsypując mleko.
  5. 5. Wkładamy do płaskiej formy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin żeby stężała.
  6. 6. Czekolada gorzka różni się od czekolady deserowej większą zawartością kakao.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.535