Czekolada mleczna

Czekolada mleczna
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.89
61
Średnia 3.89 / 5 (61 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mleko w proszku  g  x  kcal =  kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Czekolada mleczna
  1. 1. Cukier, masło i mleko wkładamy do garnka.
    Cukier, masło i mleko wkładamy do garnka.
  2. 2. Całość podgrzewamy aż masło się rozpuści, jednocześnie nie doprowadzamy do zagotowania.
  3. 3. Do masy dodajemy mleko w proszku wymieszane z kakao. Masa musi być dość gęsta i jednolita.
  4. 4. Przygotowaną masę przelewamy do miseczki wysmarowanej masłem albo wyłożonej folią.
  5. 5. Pozostawiamy na noc do stężenia w chłodnym miejscu.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.751