Czekolada deserowa

Czekolada deserowa
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.88
8
Średnia 3.88 / 5 (8 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Margaryna  g  x  kcal =  kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Mleko w proszku  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Czekolada deserowa
  1. 1. Margarynę topimy w garnku i dodajemy kakao oraz cukier. Jeśli kakao nie będzie się dobrze mieszało z margaryną, dodajemy odrobinę wody.
    Margarynę topimy w garnku i dodajemy kakao oraz cukier. Jeśli kakao nie będzie się dobrze mieszało z margaryną, dodajemy odrobinę wody.
  2. 2. Czekoladę gotujemy na małym ogniu ok. 10min często mieszając.
  3. 3. Zestawiamy ją z ognia i czekamy aż przestygnie.
  4. 4. Ostudzoną masę miksujemy, stopniowo wsypując mleko.
  5. 5. Przygotowaną masę wkładamy do płaskiej formy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin, żeby stężała.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.631
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});