Czekolada deserowa

Czekolada deserowa
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.88
8
Średnia 3.88 / 5 (8 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Margaryna  g  x  kcal =  kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Mleko w proszku  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Czekolada deserowa
  1. 1. Margarynę topimy w garnku i dodajemy kakao oraz cukier. Jeśli kakao nie będzie się dobrze mieszało z margaryną, dodajemy odrobinę wody.
    Margarynę topimy w garnku i dodajemy kakao oraz cukier. Jeśli kakao nie będzie się dobrze mieszało z margaryną, dodajemy odrobinę wody.
  2. 2. Czekoladę gotujemy na małym ogniu ok. 10min często mieszając.
  3. 3. Zestawiamy ją z ognia i czekamy aż przestygnie.
  4. 4. Ostudzoną masę miksujemy, stopniowo wsypując mleko.
  5. 5. Przygotowaną masę wkładamy do płaskiej formy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin, żeby stężała.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.51