Mleko zsiadłe

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mleko świeże  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Mleko zsiadłe
  1. 1. Mleko zsiadłe robimy ze świeżego mleka. Pod warunkiem, że nie będzie to mleko pasteryzowane. Najlepsze jest mleko prosto od krowy.
  2. 2. Mleko przelewamy do szklanek i odstawiamy do skwaśnienia. Bakterie, które naturalnie występują w mleku, samoistnie przeprowadzają proces fermentacji.
  3. 3. Górna warstwa mleka zsiadłego powinna być gęsta, dolna warstwa powinna przypominać rzadką galaretkę. Obie warstwy lekko mieszamy.
  4. 4. Zsiadłe mleko doskonale nadaje się jako dodatek do ugotowanych młodych ziemniaków lub jako napój do innych dań obiadowych.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Posiłek: Śniadanie Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne
Metody przygotowania: Nie wymagające gotowania
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd7982 purchase lynoral
wh0cd775159 buy zestoretic
wh0cd839115 Trazodone Hydrochloride
wh0cd989844 prozac levaquin where to buy tadalafil online ventolin augmentin pill
wh0cd423547 anafranil fluoxetine example wellbutrin amitriptyline
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.552