Zupa krem z selera

Zupa krem z selera
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
8
Średnia 3.5 / 5 (8 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Ser topiony  g  x   kcal =  kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa krem z selera
  1. 1. Seler i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
    Seler i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
  2. 2. Gotujemy 2 szklanki wody i wrzucamy pokrojony w kostkę seler.
  3. 3. Gdy seler będzie miękki, wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki.
  4. 4. Po przestudzeniu wszystko miksujemy i zagotowujemy.
  5. 5. Odlewamy pół szklanki zupy i mieszamy z serkiem topionym aż się rozpuści, po czym dodajemy śmietanę i gałkę muszkatołową.
  6. 6. Do zupy dodajemy przygotowaną masę z serkiem topionym i śmietaną.
  7. 7. Całość ponownie podgrzewamy i dodajemy natkę pietruszki.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.757