Pasztet

Pasztet
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
2
Średnia 4 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Podgardle wieprzowe  g  x  kcal = 0 kcal
Wątroba wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Szponder wołowy  g  x  kcal = 0 kcal
Kajzerka  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pasztet
  1. 1. Do garnka wlewamy dwie szklanki wody i gotujemy.
    Do garnka wlewamy dwie szklanki wody i gotujemy.
  2. 2. Płuczemy mięso.
  3. 3. Cebule obieramy z łupin, płuczemy i kroimy w kostkę.
  4. 4. Do wrzącej wody wkładamy mięso (podgardle wieprzowe, szponder wołowy), cebulę, ziele angielskie, liść laurowy i dusimy do miękkości.
  5. 5. Pod koniec gotowania dodajemy wątrobę i gotujemy jeszcze przez 15 minut.
  6. 6. Wszystkie składniki wyjmujemy z wywaru i dwukrotnie mielimy.
  7. 7. Kajzerki przecinamy na pół i moczymy w wywarze.
  8. 8. Wszystkie składniki przekładamy do dużej miski, dodajemy surowe jaja i doprawiamy solą, gałką muszkatołową oraz pieprzem.
  9. 9. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
  10. 10. Pasztet przekładamy do wąskich foremek wyłożonych papierem do pieczenia.
  11. 11. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze około 200°C. Po upieczeniu pasztet powinien mieć ciemnobrązową, chrupiącą skórkę.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina wołowina
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.735