Pasztet

Pasztet
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
2
Średnia 4 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Podgardle wieprzowe  g  x  kcal = 0 kcal
Wątroba wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Szponder wołowy  g  x  kcal = 0 kcal
Kajzerka  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pasztet
  1. 1. Do garnka wlewamy dwie szklanki wody i gotujemy.
    Do garnka wlewamy dwie szklanki wody i gotujemy.
  2. 2. Płuczemy mięso.
  3. 3. Cebule obieramy z łupin, płuczemy i kroimy w kostkę.
  4. 4. Do wrzącej wody wkładamy mięso (podgardle wieprzowe, szponder wołowy), cebulę, ziele angielskie, liść laurowy i dusimy do miękkości.
  5. 5. Pod koniec gotowania dodajemy wątrobę i gotujemy jeszcze przez 15 minut.
  6. 6. Wszystkie składniki wyjmujemy z wywaru i dwukrotnie mielimy.
  7. 7. Kajzerki przecinamy na pół i moczymy w wywarze.
  8. 8. Wszystkie składniki przekładamy do dużej miski, dodajemy surowe jaja i doprawiamy solą, gałką muszkatołową oraz pieprzem.
  9. 9. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
  10. 10. Pasztet przekładamy do wąskich foremek wyłożonych papierem do pieczenia.
  11. 11. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze około 200°C. Po upieczeniu pasztet powinien mieć ciemnobrązową, chrupiącą skórkę.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina wołowina
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd424990 prednisolone by mail
wh0cd588071 allopurinol diclofenac gel 3 resource retin-a atenolol tenormin prednisolone
wh0cd216633 buy albendazole buy adalat Buy Provera albuterol drug buy robaxin
Przydatny artykuł dla osób, które planują założenie bądź dopiero co założyły aparat. Ja ...
wh0cd376695 buy toradol furosemide iv provera valtrex buy revia online fluoxetine
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.487