Grzyby suszone

Grzyby suszone
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
1
Średnia 3 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Borowik szlachetny  g  x  kcal = 0 kcal
Maślak żółty  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Grzyby suszone
  1. 1. Borowiki dokładnie czyścimy. Maślaki obieramy.
    Borowiki dokładnie czyścimy. Maślaki obieramy.
  2. 2. Grzyby suszymy w piekarniku nagrzanym do temperatury 60ºC, przy otwartych drzwiczkach, lub w suszarce do warzyw. Piekarnik lub suszarkę włączamy kilkakrotnie w ciągu dnia. Czynność tę powtarzamy przez kilka dni.
  3. 3. Ususzone na "wiór" grzyby przekładamy do słoików lub pojemników próżniowych, aby nie straciły aromatu.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: grzyby
Metody przygotowania: Suszenie
Sezon: Lato, Jesień,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.509