Bagietka

Bagietka
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.4
5
Średnia 2.4 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna typ 450 (tortowa)  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Proszek drożdżowy  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Bagietka
  1. 1. Drożdże, cukier i sól mieszamy w głębokim naczyniu.
    Drożdże, cukier i sól mieszamy w głębokim naczyniu.
  2. 2. Do drożdży dodajemy cztery szklanki mąki i wodę. Wyrabiamy ciasto do momentu aż stanie się elastyczne.
  3. 3. Ciasto przekładamy na stolnicę oprószoną mąką. Masę dobrze zagniatamy, aby stała się gładka.
  4. 4. Pozostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 2 godziny.
  5. 5. Wyrośnięte ciasto wyjmujemy na stolnicę i dzielimy na kilka równych części. Z każdej formujemy długą bagietkę.
  6. 6. Układamy je na stolnicy, smarujemy z wierzchu ubitym białkiem i nacinamy nożem na skos w kilku miejscach.
  7. 7. Pozostawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut.
  8. 8. Bagietki pieczemy przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 220ºC aż ciasto stanie się złociste. W międzyczasie skrapiamy bułki wodą, aby skórka nie była twarda.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia francuska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
wh0cd186027 phenergan tablet advair diskus metformin keflex 500
wh0cd457830 Revia Online
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.301