Bagietka

Bagietka
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.4
5
Średnia 2.4 / 5 (5 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna typ 450 (tortowa)  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Proszek drożdżowy  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Bagietka
  1. 1. Drożdże, cukier i sól mieszamy w głębokim naczyniu.
    Drożdże, cukier i sól mieszamy w głębokim naczyniu.
  2. 2. Do drożdży dodajemy cztery szklanki mąki i wodę. Wyrabiamy ciasto do momentu aż stanie się elastyczne.
  3. 3. Ciasto przekładamy na stolnicę oprószoną mąką. Masę dobrze zagniatamy, aby stała się gładka.
  4. 4. Pozostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 2 godziny.
  5. 5. Wyrośnięte ciasto wyjmujemy na stolnicę i dzielimy na kilka równych części. Z każdej formujemy długą bagietkę.
  6. 6. Układamy je na stolnicy, smarujemy z wierzchu ubitym białkiem i nacinamy nożem na skos w kilku miejscach.
  7. 7. Pozostawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut.
  8. 8. Bagietki pieczemy przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 220ºC aż ciasto stanie się złociste. W międzyczasie skrapiamy bułki wodą, aby skórka nie była twarda.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia francuska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
wiecie w czym ja robie oliwy teraz ? ma robota kuchnnego kohersen mycook, odryłem własne oliwy ...
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.784