Sos huzarski

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szynka gotowana  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Chrzan  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Wywar jarzynowy  g  x   kcal =  kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sos huzarski
  1. 1. Pokrojoną cebulę, czosnek, marchew i pietruszkę wrzucamy na rozgrzane masło.
  2. 2. Wsypujemy cukier, bazylię i rozkruszony liść laurowy.
  3. 3. Smażymy aż warzywa zmiękną i nabiorą złotego koloru.
  4. 4. Dosypujemy mąkę i podsmażamy.
  5. 5. Dodajemy wywar warzywny i gotujemy przez 40 minut.
  6. 6. Dodajemy sok z cytryny i wino, przyprawiamy solą.
  7. 7. Przecieramy przez sito, wlewamy z powrotem do rondla i zagotowujemy.
  8. 8. Pomidora obieramy ze skórki i usuwamy ziarna, kroimy go w drobne paski.
  9. 9. Szynkę również drobno kroimy, a oskrobany chrzan ścieramy na tarce.
  10. 10. Wszystko wkładamy do gotującego się sosu i doprowadzamy do wrzenia.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: alkohol mąka i produkty zbożowe warzywa wieprzowina
Metody przygotowania: Gotowanie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.567