Nalewka z czarnych porzeczek - Smorodinówka

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Porzeczki czarne  g  x  kcal = 0 kcal
Wódka  g  x  kcal =  kcal
Spirytus Rektyfikowany  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Miód  g  x  kcal = 0 kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Cynamon Laska  g  x  kcal =  kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Nalewka z czarnych porzeczek - Smorodinówka
  1. 1. Owoce oddzielamy od gałązek, myjemy, osączamy na sicie.
  2. 2. Wrzucamy do słoja i zalewamy alkoholami. Przyprawiamy.
  3. 3. Pozostawiamy dobrze zamknięty słój w ciepłym miejscu na 6 tygodni. Co jakiś czas wstrząsamy.
  4. 4. Po 6 tygodniach zlewamy nalew, a owoce zasypujemy cukrem i dodajemy miód.
  5. 5. Po tygodniu łączymy syrop z nalewem, przefiltrowujemy przez gazę i rozlewamy do butelek.
  6. 6. Butelki pozostawiamy w zaciemnionym, chłodnym miejscu na 6 miesięcy.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Średnie
Rodzaj głównego składnika: alkohol
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd35759 cephalexin 500 buy bentyl nexium prescription
wh0cd974696 buy elimite online clomid albuterol hfa inhaler sildenafil buy proscar online buy ...
wh0cd505223 HCTZ buy cymbalta erythromycin
wh0cd385461 exelon luvox hoodia max plus alesse sinemet
wh0cd182709 seroquel citalopram sildenafil misoprostol online buy innopran elocon
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.687