Nalewka z czarnych porzeczek - Smorodinówka

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Porzeczki czarne  g  x  kcal = 0 kcal
Wódka  g  x  kcal =  kcal
Spirytus Rektyfikowany  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Miód  g  x  kcal = 0 kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Cynamon Laska  g  x  kcal =  kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Nalewka z czarnych porzeczek - Smorodinówka
  1. 1. Owoce oddzielamy od gałązek, myjemy, osączamy na sicie.
  2. 2. Wrzucamy do słoja i zalewamy alkoholami. Przyprawiamy.
  3. 3. Pozostawiamy dobrze zamknięty słój w ciepłym miejscu na 6 tygodni. Co jakiś czas wstrząsamy.
  4. 4. Po 6 tygodniach zlewamy nalew, a owoce zasypujemy cukrem i dodajemy miód.
  5. 5. Po tygodniu łączymy syrop z nalewem, przefiltrowujemy przez gazę i rozlewamy do butelek.
  6. 6. Butelki pozostawiamy w zaciemnionym, chłodnym miejscu na 6 miesięcy.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Średnie
Rodzaj głównego składnika: alkohol
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.627