Nalewka Pomarańczowa - 18 dni

Nalewka Pomarańczowa - 18 dni
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.67
9
Średnia 3.67 / 5 (9 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pomarańcza  g  x  kcal =  kcal
Wódka  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Nalewka Pomarańczowa - 18 dni
  1. 1. Pomarańcze dokładnie myjemy, można do tego wykorzystać szczoteczkę.
    Pomarańcze dokładnie myjemy, można do tego wykorzystać szczoteczkę.
  2. 2. Następnie pomarańcze parzymy.
  3. 3. Obieramy skórkę, ale bez albedo i wrzucamy ją do słoja.
  4. 4. Następnie dodajemy miód wymieszany z sokiem z czterech pomarańczy.
  5. 5. Wlewamy alkohol, zamykamy słoik i odstawiamy na 18 dni. Po tym czasie nalewkę należy przefiltrować i rozlać do butelek, zakorkować.
    Wlewamy alkohol, zamykamy słoik i odstawiamy na 18 dni. Po tym czasie nalewkę należy przefiltrować i rozlać do butelek, zakorkować.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Metody przygotowania: Inne
Rodzaj głównego składnika: owoce
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.675