Nadziewane liście winogron

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Marynowane liście winogron  g  x   kcal =  kcal
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Ryż  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Koncentrat pomidorowy  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Mięta suszona  g  x  kcal =  kcal
Czosnek w proszku  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Nadziewane liście winogron
  1. 1. Do dużej miski wlewamy szklankę wody.
  2. 2. Dodajemy koncentrat pomidorowy, olej, miętę, czosnek i surowy ryż. Dobrze całość mieszamy.
  3. 3. Wkładamy zmielone mięso do miski i zalewamy pomidorowo-ryżową zalewą i mieszamy.
  4. 4. Dokładnie myjemy liście.
  5. 5. Kładziemy je na blacie błyszczącą stroną ku dołowi. Jeśli liście są z szypułkami, usuwamy je.
  6. 6. Porcję farszu mięsnego, wystarczy łyżka, kładziemy w dolnej części liścia, tuż przy miejscu, w którym wyrastała szypułka.
  7. 7. Zawijamy jeden z dolnych brzegów liścia, tak, aby przykrył mięso. Następnie w ten sam sposób zawijamy drugi dolny brzeg, a potem boczne.
  8. 8. Zwijamy liście dość ściśle, ale nie za mocno, by nie popękały. W ten sam sposób nadziewamy pozostałe liście.
  9. 9. Układamy wszystkie faszerowane liście w dość dużym garnku. Całość zalewamy solanką pozostałą z marynowanych liści winogron, powinna przykryć nadziewane liście.
  10. 10. Zagotowujemy potrawę, a następnie zmniejszamy ogień pod garnkiem, przykrywamy pokrywką i gotujemy przez około 35-40 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Metody przygotowania: Gotowanie
Sezon: Lato, Jesień,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd293627 propranolol prednisone hydrochlorothiazide eurax strattera
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
wh0cd260787 bentyl otc
wh0cd251709 Clindamycin
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.218