Ciasto z masą kokosową

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Wiórki kokosowe  g  x   kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto z masą kokosową
  1. 1. Wlewamy jaja do miski i wsypujemy prawie pełną szklankę cukru.
  2. 2. Całość ucieramy dodając powoli szklankę śmietany, proszek do pieczenia i dwie szklanki mąki.
  3. 3. Kiedy masa stanie się jednolita, wlewamy ją na blachę do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220ºC przez około kwadrans.
  4. 4. W międzyczasie w garnku rozpuszczamy masło na małym ogniu, po czym dodajemy wiórki kokosowe oraz cukier puder.
  5. 5. Całość mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia.
  6. 6. Do osobnej miski wsypujemy szklankę mąki, resztę cukru oraz masło (15 dkg) i całość dokładnie mieszamy.
  7. 7. Na lekko podpieczone ciasto wylewamy masę kokosową i posypujemy ją przygotowaną z mąki kruszonką.
  8. 8. Ciasto ponownie wkładamy do piekarnika na 10 minut.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.399