Piernik bakaliowo-kefirowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Bakalie  g  x  kcal = 0 kcal
Kefir naturalny  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa do piernika  g  x  kcal =  kcal
Soda oczyszczona  g  x  kcal =  kcal
Cynamon mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Piernik bakaliowo-kefirowy
  1. 1. Myjemy skorupki jaj i oddzielamy białka od żółtek.
  2. 2. Wkładamy do miski margarynę, miód, przyprawę do piernika, cynamon, cukier, żółtka oraz energicznie ucieramy. Powstała masa powinna mieć jednolitą konsystencję.
  3. 3. Następnie małymi porcjami dodajemy mąkę, sodę i kefir.
  4. 4. W osobnym naczyniu ubijamy pianę z białek i delikatnie łączymy ją z ciastem.
  5. 5. Wsypujemy bakalie i ostrożnie mieszamy.
  6. 6. Przelewamy ciasto do natłuszczonej formy.
  7. 7. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około 170°C, pieczemy przez godzinę.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
wiecie w czym ja robie oliwy teraz ? ma robota kuchnnego kohersen mycook, odryłem własne oliwy ...
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.969