Murzynek z galaretką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.75
4
Średnia 3.75 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal =  kcal
Galaretka owocowa  g  x   kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Polewa czekoladowa  g  x   kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Murzynek z galaretką
  1. 1. Ubijamy całe jaja ze 1.5 szklanki cukru.
  2. 2. Dodajemy kolejno mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Pod koniec ubijania dodajemy olej.
  3. 3. Przekładamy ciasto do natłuszczonej formy. Wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180°C przez 30 minut.
  4. 4. Ciasto studzimy i kroimy w poprzek na dwa placki.
  5. 5. Wybieramy galaretki w różnych kolorach. Każdą z nich oddzielnie rozpuszczamy. Odstawiamy, by stężały.
  6. 6. Kroimy je w drobną kostkę.
  7. 7. Rozpuszczamy żelatynę.
  8. 8. Z białek ubijamy sztywną pianę.
  9. 9. Ucieramy szklankę cukru z masłem.
  10. 10.  Dodajemy do masła i cukru pokrojone galaretki, żelatynę oraz pianę. Delikatnie mieszamy.
  11. 11. Przekładamy masę na jeden z placków i przykrywamy drugim.
  12. 12. Powierzchnię ciasta dekorujemy polewą czekoladową.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.648