Murzynek z galaretką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.75
4
Średnia 3.75 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal =  kcal
Galaretka owocowa  g  x   kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Polewa czekoladowa  g  x   kcal =  kcal
Żelatyna E441  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Murzynek z galaretką
  1. 1. Ubijamy całe jaja ze 1.5 szklanki cukru.
  2. 2. Dodajemy kolejno mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Pod koniec ubijania dodajemy olej.
  3. 3. Przekładamy ciasto do natłuszczonej formy. Wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180°C przez 30 minut.
  4. 4. Ciasto studzimy i kroimy w poprzek na dwa placki.
  5. 5. Wybieramy galaretki w różnych kolorach. Każdą z nich oddzielnie rozpuszczamy. Odstawiamy, by stężały.
  6. 6. Kroimy je w drobną kostkę.
  7. 7. Rozpuszczamy żelatynę.
  8. 8. Z białek ubijamy sztywną pianę.
  9. 9. Ucieramy szklankę cukru z masłem.
  10. 10.  Dodajemy do masła i cukru pokrojone galaretki, żelatynę oraz pianę. Delikatnie mieszamy.
  11. 11. Przekładamy masę na jeden z placków i przykrywamy drugim.
  12. 12. Powierzchnię ciasta dekorujemy polewą czekoladową.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.318