Murzynek miodowo-makowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mak niebieski  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal = 0 kcal
Cynamon mielony  g  x  kcal =  kcal
Bakalie  g  x  kcal = 0 kcal
Soda oczyszczona  g  x  kcal =  kcal
Polewa czekoladowa  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Murzynek miodowo-makowy
  1. 1. Myjemy jajka.
  2. 2. Oddzielamy białka od żółtek.
  3. 3. Z białek ubijemy pianę.
  4. 4. Ucieramy masło z cukrem, dodajemy żółtka, sparzony mak i miód, dokładnie ucieramy.
  5. 5. Następnie wsypujemy mąkę ziemniaczaną, kakao, cynamon oraz sodę.
  6. 6. Wszystko mieszamy z przygotowaną pianą z białek.
  7. 7. Przelewamy masę do natłuszczonej formy i wstawiamy do piekarnika.
  8. 8. Pieczemy w temperaturze 200°C, przez godzinę.
  9. 9. Ostudzone ciasto dekorujemy polewą czekoladową.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd635945 terramycin prandin propecia
wh0cd289526 plendil retin a valtrex
wh0cd415527 seroquel cephalexin probenecid colchicine ventolin
Sernix ~ Gość
wh0cd19530 amoxil 875 mg for more info diclofenac asacol citalopram for anxiety and stress ...
wh0cd664572 buy tadacip
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.735