Piernik parzony

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Orzech włoski  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Miód sztuczny  g  x  kcal = 0 kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa do piernika  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Soda oczyszczona  g  x  kcal =  kcal
Polewa biała  g  x   kcal =  kcal
Skórka pomarańczowa kandyzowana  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Piernik parzony
  1. 1. Rozcieramy sodę oczyszczoną z odrobiną śmietany.
  2. 2. Rozpuszczamy w garnku margarynę, dodajemy cukier, miód, resztę śmietany i przyprawę do piernika. Dokładnie mieszamy i zagotowujemy.
  3. 3. Następnie wsypujemy przesianą mąkę aby się zaparzyła i energicznie mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia.
  4. 4. Myjemy skorupki jaj i oddzielamy białka od żółtek.
  5. 5. Z białek ubijamy pianę.
  6. 6. Żółtka, proszek do pieczenia oraz sodę, mieszamy z pianą z białek, dodajemy posiekane orzechy i skórkę pomarańczową. Całość delikatnie mieszamy.
  7. 7. Przygotowaną masę przekładamy do dużej, podłużnej formy.
  8. 8. Pieczemy w temperaturze około 170°C, przez 55-65 minut.
  9. 9. Po ostygnięciu polewamy polewą.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd857653 toradol kidney stones here tetracycline purchase online
wh0cd837241 Buy Diflucan augmentin cheap clomid
wh0cd10507 Synthroid No Rx
wh0cd653756 indocin albuterol price albuterol
wh0cd694562 robaxin drug buy colchicine online eurax sildenafil inderal 40mg 80mg buy yasmin ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.283