Ciasto czekoladowe na zimno

Ciasto czekoladowe na zimno
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.5
2
Średnia 4.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Orzech włoski  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Wanilia  g  x  kcal =  kcal
Rum  g  x  kcal =  kcal
Ser twarogowy tłusty  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Skórka z pomarańczy  g  x  kcal = 0 kcal
Owoce kandyzowane  g  x   kcal =  kcal
Czekolada gorzka  g  x   kcal =  kcal
Skórka pomarańczowa kandyzowana  g  x   kcal =  kcal
Rodzynki korynckie  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto czekoladowe na zimno
  1. 1. Rodzynki dokładnie myjemy, a następnie osuszamy.
    Rodzynki dokładnie myjemy, a następnie osuszamy.
  2. 2. Orzechy, skórkę pomarańczową i owoce kandyzowane drobno siekamy.
  3. 3. Na maszynce mielimy ser twarogowy, a w misce ucieramy masło z cukrem pudrem.
  4. 4. Do masła dodajemy zmielony ser, ugotowane na twardo żółtka, posiekane owoce i orzechy, utłuczoną wanilię i startą czekoladę.
  5. 5. Na końcu do masy dodajemy rum, po czym całość mieszamy i przekładamy do formy.
  6. 6. Ciasto wstawiamy do lodówki na 24 godziny.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.743