Piernik z dżemem śliwkowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1
1
Średnia 1 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Miód  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Dżem śliwkowy  g  x   kcal =  kcal
Polewa czekoladowa  g  x   kcal =  kcal
Rodzynki korynckie  g  x   kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Rum  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa do piernika  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Piernik z dżemem śliwkowym
  1. 1. Na suchą patelnię wsypujemy pół szklanki cukru i podgrzewamy aż zbrązowieje. Podczas podgrzewania cały czas mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce. Dodajemy wodę i mieszamy aby cukier się nie ściął, tak przygotowany karmel odstawiamy.
  2. 2. Rodzynki płuczemy, osuszamy i obtaczamy w mące.
  3. 3. Mieszamy miód z cukrem pudrem.
  4. 4. Dodajemy jaja, rozpuszczoną margarynę, mleko, karmel, przesianą mąkę, proszek do pieczenia i przyprawę do piernika. Mieszamy.
  5. 5. Dodajemy rum i wyrabiamy ciasto.
  6. 6. Dodajemy rodzynki i mieszamy.
  7. 7. Przekładamy ciasto do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze około 180°C przez godzinę.
  8. 8. Upieczone ciasto studzimy i kroimy w poprzek na 3 placki.
  9. 9. Smarujemy pierwszy placek dżemem, przykrywamy go drugim, na który również nakładamy dżem. Przykrywamy ciasto trzecim plackiem i dekorujemy polewą czekoladową.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd620811 buy strattera pfizer celebrex diflucan 1 clindamycin
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
http://dapoxetine-onlinepriligy.net/ - dapoxetine-onlinepriligy.net.ankor ...
wh0cd362935 hydrochlorothiazide online nexium get more info buy clonidine online amoxicillin 875 ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.789