Piernik z dżemem śliwkowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1
1
Średnia 1 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Miód  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Dżem śliwkowy  g  x   kcal =  kcal
Polewa czekoladowa  g  x   kcal =  kcal
Rodzynki korynckie  g  x   kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Rum  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa do piernika  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Piernik z dżemem śliwkowym
  1. 1. Na suchą patelnię wsypujemy pół szklanki cukru i podgrzewamy aż zbrązowieje. Podczas podgrzewania cały czas mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce. Dodajemy wodę i mieszamy aby cukier się nie ściął, tak przygotowany karmel odstawiamy.
  2. 2. Rodzynki płuczemy, osuszamy i obtaczamy w mące.
  3. 3. Mieszamy miód z cukrem pudrem.
  4. 4. Dodajemy jaja, rozpuszczoną margarynę, mleko, karmel, przesianą mąkę, proszek do pieczenia i przyprawę do piernika. Mieszamy.
  5. 5. Dodajemy rum i wyrabiamy ciasto.
  6. 6. Dodajemy rodzynki i mieszamy.
  7. 7. Przekładamy ciasto do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze około 180°C przez godzinę.
  8. 8. Upieczone ciasto studzimy i kroimy w poprzek na 3 placki.
  9. 9. Smarujemy pierwszy placek dżemem, przykrywamy go drugim, na który również nakładamy dżem. Przykrywamy ciasto trzecim plackiem i dekorujemy polewą czekoladową.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
wh0cd598271 proscar hair arimidex cymbalta tadacip azithromycin advair diskus 250 50
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.411