Piernik z orzechami II

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Miód  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal = 0 kcal
Orzech włoski  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Przyprawa do piernika  g  x  kcal =  kcal
Karmel  g  x   kcal =  kcal
Soda oczyszczona  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Piernik z orzechami II
  1. 1. Jaja myjemy, oddzielamy żółtka od białek.
  2. 2. Sodę rozpuszczamy w niewielkiej ilości ciepłej wody.
  3. 3. Orzechy sparzamy i siekamy.
  4. 4. Z białek ubijamy sztywną pianę.
  5. 5. Ucieramy margarynę z miodem i cukrem. Dodajemy po jednym żółtku i dalej ucieramy.
  6. 6. Dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, karmel, przyprawę do piernika, orzechy i sodę. Mieszamy.
  7. 7. Dodajemy pianę i delikatnie mieszamy.
  8. 8. Ciasto przekładamy na blachę (natłuszczoną i posypaną bułką tartą). Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy przez godzinę.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe orzechy
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd251709 Clindamycin
wh0cd152067 diclofenac by mail order
Omijać z daleka. Sprzedają stare ciasta. Już kilka razy nabralismy się.
wh0cd523521 albendazole arimidex propecia order celebrex 200
wh0cd10507 plavix without rx
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.805