Drożdżówki z wiśniami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Dżem wiśniowy  g  x   kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Drożdżówki z wiśniami
  1. 1. Z konfitury wiśniowej odsączamy nadmiar syropu.
  2. 2. Do drożdży dodajemy 0,5 szklanki mleka, łyżkę cukru i całość rozcieramy.
  3. 3. Odstawiamy rozczyn na 10 minut.
  4. 4. Do przesianej mąki dodajemy drożdże, sól, pozostały cukier oraz mleko, żółtka i cukier waniliowy.
  5. 5. Wszystkie składniki zagniatamy na gładkie ciasto.
  6. 6. Pod koniec dodajemy roztopione masło, mieszamy i odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia.
  7. 7. Następnie ponownie je wyrabiamy, dzielimy na kilka części i wałkujemy na o grubości około 5 mm.
  8. 8.  Wycinamy krążki szklanką i na każdy z nich kładziemy łyżeczkę konfitury z wiśni. Z
  9. 9. Zlepiamy brzegi i formujemy drożdżówki.
  10. 10. Przekładamy ciastka na blachę wyłożoną pergaminem i odstawiamy na kolejne 15 minut.
  11. 11. Przed pieczeniem smarujemy bułki roztrzepanym jajem.
  12. 12. Drożdżówki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 20 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd603495 bentyl furosemide cost diclofenac topical gel
wh0cd823905 prednisone 10
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.787