Drożdżówki z wiśniami

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Dżem wiśniowy  g  x   kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Drożdżówki z wiśniami
  1. 1. Z konfitury wiśniowej odsączamy nadmiar syropu.
  2. 2. Do drożdży dodajemy 0,5 szklanki mleka, łyżkę cukru i całość rozcieramy.
  3. 3. Odstawiamy rozczyn na 10 minut.
  4. 4. Do przesianej mąki dodajemy drożdże, sól, pozostały cukier oraz mleko, żółtka i cukier waniliowy.
  5. 5. Wszystkie składniki zagniatamy na gładkie ciasto.
  6. 6. Pod koniec dodajemy roztopione masło, mieszamy i odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia.
  7. 7. Następnie ponownie je wyrabiamy, dzielimy na kilka części i wałkujemy na o grubości około 5 mm.
  8. 8.  Wycinamy krążki szklanką i na każdy z nich kładziemy łyżeczkę konfitury z wiśni. Z
  9. 9. Zlepiamy brzegi i formujemy drożdżówki.
  10. 10. Przekładamy ciastka na blachę wyłożoną pergaminem i odstawiamy na kolejne 15 minut.
  11. 11. Przed pieczeniem smarujemy bułki roztrzepanym jajem.
  12. 12. Drożdżówki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 20 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.671