Babka puchowa

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal = 0 kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Ocet 10%  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Babka puchowa
  1. 1. Do utartej z cukrem margaryny dodajemy stopniowo po jednym jaju, cały czas ucierając.
  2. 2. Dodajemy mąkę pszenną i ziemniaczaną, proszek do pieczenia, olej, ocet i całość mieszamy.
  3. 3. Ciasto przelewamy do natłuszczonej masłem i wysypanej bułką tartą formy.
  4. 4. Babkę pieczemy w temperaturze ok. 180°C przez 40 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd424990 prednisolone by mail
wh0cd588071 allopurinol diclofenac gel 3 resource retin-a atenolol tenormin prednisolone
wh0cd216633 buy albendazole buy adalat Buy Provera albuterol drug buy robaxin
Przydatny artykuł dla osób, które planują założenie bądź dopiero co założyły aparat. Ja ...
wh0cd376695 buy toradol furosemide iv provera valtrex buy revia online fluoxetine
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.696