Ciasto kefirowe

Ciasto kefirowe
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.58
12
Średnia 3.58 / 5 (12 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna typ 450 (tortowa)  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna typ 500 (krupczatka)  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Kefir naturalny  g  x  kcal =  kcal
Kakao w proszku  g  x  kcal =  kcal
Soda oczyszczona  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto kefirowe
  1. 1. Do miski wsypujemy obie mąki, cukier, sodę oczyszczoną oraz 5 łyżek kakao. Składniki dokładnie mieszamy.
    Do miski wsypujemy obie mąki, cukier, sodę oczyszczoną oraz 5 łyżek kakao. Składniki dokładnie mieszamy.
  2. 2. W drugiej misce łączymy kefir, jaja oraz olej.
  3. 3. Zlewamy zawartości obu naczyń.
  4. 4. Powstałe ciasto umieszczamy w formie i pieczemy w temperaturze 180°C przez 20 minut.
  5. 5. Do rozpuszczonego w rondelku masła dodajemy cukier puder oraz łyżkę kakao i wody. Całość lekko podgrzewamy.
  6. 6. Przygotowaną masą polewamy lekko podpieczone ciasto i ponownie wstawiamy do piekarnika na 45 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe mleko i produkty mleczne
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
wiecie w czym ja robie oliwy teraz ? ma robota kuchnnego kohersen mycook, odryłem własne oliwy ...
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.857