Nalewka na cynamonie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cynamon Laska  g  x  kcal = 0 kcal
Spirytus Rektyfikowany  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Nalewka na cynamonie
  1. 1. Kruszymy korę cynamonu, wrzucamy do dużego słoja, zalewamy spirytusem i dwiema szklankami wody.
  2. 2. Słoik dokładnie zakręcamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na dwa tygodnie.
  3. 3. Podczas macerowania kilkakrotnie potrząsamy słojem.
  4. 4. Ostatniego dnia (po dwóch tygodniach) zagotuj 1 szklankę wody.
  5. 5. Ostudź wodę do temp. około 40°C.
  6. 6. Do wody dodaj miód i dokładnie zamieszaj, aby miód całkowicie się rozpuścił.
  7. 7. Przygotowana mieszankę wlej do słoja ze spirytusem, zakręć słój i odstaw na kolejne 24 godziny.
  8. 8. Przefiltruj nalew przez gazę do butelek, zakręć i odstaw w zaciemnione i chłodne miejsce.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Średnie
Rodzaj głównego składnika: alkohol
Sezon: Całoroczne,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.601