Skórka pomarańczowa kandyzowana

Skórka pomarańczowa kandyzowana
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Pomarańcza  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Skórka pomarańczowa kandyzowana
  1. 1. Dokładnie umytą skórkę z pomarańczy zalewamy zimną wodą i odstawiamy na dobę.
    Dokładnie umytą skórkę z pomarańczy zalewamy zimną wodą i odstawiamy na dobę.
  2. 2. Następnego dnia odsączamy ją i przepłukujemy wodą. Wycinamy białą błonkę z powierzchni pomarańczy i kroimy skórkę w cienkie paski lub małą kostkę.
  3. 3. Zagotowujemy wodę (0,5 szklanki) i rozpuszczamy w niej cukier. Do syropu dodajemy pokrojoną skórkę i gotujemy na małym ogniu, często mieszając, aż powstanie gęsty syrop. Po upływie 30 min. skórka powinna być gotowa.
  4. 4. Przekładamy skórkę do wyparzonych słoików i przechowujemy w chłodnym miejscu np. w lodówce.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: owoce
Metody przygotowania: Gotowanie Kandyzowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.467