Wędzona pierś z kurczaka

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
1
2
Średnia 1 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pierś z kury  g  x  kcal =  kcal
Zalewa octowa  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Wędzona pierś z kurczaka
  1. 1. Przygotowaną pierś z kurczaka myjemy pod zimną wodą i osuszamy czystą ściereczką.
  2. 2.  Przygotowujemy zalewę octową i wkładamy do niej mięso. Pierś z kurczaka pozostawiamy w zalewie 3-4 godziny. Następnie wyjmujemy ją i opłukujemy pod bieżącą wodą, osuszamy.
  3. 3.  Zawieszamy na haczyku, bądź owijamy nicią spożywczą i wędzimy w dymie o temperaturze około 60ºC przez 3-4 godziny aż skórka zbrązowieje. Żeby mięso nie było suche w czasie wędzenia skrapiamy wodą i obniżamy temperaturę wędzenia do 40°C .
Klasyfikacja przepisu:
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: drób
Metody przygotowania: Wędzone
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.206