Grzyby marynowane

Grzyby marynowane
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.57
7
Średnia 3.57 / 5 (7 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Ocet 10%  g  x  kcal =  kcal
Grzyby  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Grzyby marynowane
  1. 1. Grzyby oczyszczamy, płuczemy dwa razy w czystej wodzie.
    Grzyby oczyszczamy, płuczemy dwa razy w czystej wodzie.
  2. 2. Wkładamy je do wrzątku z dodatkiem soli oraz cebuli. Gotujemy przez około 30 minut do miękkości. Następnie wyjmujemy z wody i odsączamy.
  3. 3. Grzyby wkładamy do słoików.
  4. 4. W oddzielnym garnku mieszamy ocet z 3 szklankami wody. Dodajemy obraną i pokrojoną cebulę, sól, cukier i przyprawy. Gotujemy przez około 15 minut.
  5. 5. Przygotowaną zalewę wlewamy do słoików z grzybami, tak aby je pokryła. Słoiki zakręcamy, odwracamy do góry dnem, aby upewnić się, że są dobrze zamknięte. Marynowane grzyby są gotowe po około trzech tygodniach.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.567