Groszek konserwowy

Groszek konserwowy
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.41
27
Średnia 3.41 / 5 (27 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Groszek zielony  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Kwasek cytrynowy / E-330  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Groszek konserwowy
  1. 1. Groszek płuczemy, zalewamy wodą i gotujemy przez 3-5 minut, odcedzamy.
    Groszek płuczemy, zalewamy wodą i gotujemy przez 3-5 minut, odcedzamy.
  2. 2. Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy.
  3. 3. Gorący groszek przekładamy do słoików i zalewamy gorącą zalewą.
  4. 4. Wstawiamy słoiki do wody odpowiadającej temperaturze słoików. Pasteryzujemy w temperaturze 95ºC przez około 90 minut. Po dwóch dniach proces powtarzamy w tej samej temperaturze przez 30-35 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.796
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});