Cykata staropolska

Cykata staropolska
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
4
Średnia 3.5 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal = 0 kcal
Pomarańcza  g  x  kcal = 0 kcal
Dynia  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Cykata staropolska
  1. 1. Dynię, pomarańczę i cytryny dokładnie myjemy i obieramy.
    Dynię, pomarańczę i cytryny dokładnie myjemy i obieramy.
  2. 2. Dynię dzielimy na pół i usuwamy z niej pestki.
  3. 3. Skórkę pomarańczową i cytrynową kroimy na małe kawałki.
  4. 4. Połówki dyni oraz pokrojone skórki z cytryny i pomarańczy solimy i odstawiamy na dobę do suchego pomieszczenia.
  5. 5. Po upływie tego czasu opłukujemy je z soli i moczymy w chłodniej wodzie przez pół doby. Co jakiś czas wodę wymieniamy.
  6. 6. Z wody i połowy cukru sporządzamy syrop.
  7. 7. Kawałki dyni oraz skórki dodajemy do syropu i całość gotujemy.
  8. 8. Po ostygnięciu całość odcedzamy, a do syropu dodajemy resztę cukru.
  9. 9. Dynię ponownie wkładamy do syropu i gotujemy do momentu aż się zeszkli.
  10. 10. Ugotowaną mieszankę odsączamy, osuszamy i studzimy.
  11. 11. Po wystygnięciu posypujemy cukrem i podsuszamy w gorącym piekarniku.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: owoce warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd542798 inderal buy robaxin cheapest avalide diclofenac buspar
wh0cd816843 nexium buy cheap nolvadex online without prescription atarax 25 erythromycin metformin ...
wh0cd934649 buy provera clicking here anafranil buy neurontin provera tamoxifen effexor xr 75 ...
wh0cd629992 erythromycin augmentin penicillin tadacip zithromax proventil hfa 90 mcg inhaler
wh0cd967479 buy inderal online yasmin prednisone acetate celexa neurontin
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.744