Cykata staropolska

Cykata staropolska
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.33
3
Średnia 3.33 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal = 0 kcal
Pomarańcza  g  x  kcal = 0 kcal
Dynia  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Cykata staropolska
  1. 1. Dynię, pomarańczę i cytryny dokładnie myjemy i obieramy.
    Dynię, pomarańczę i cytryny dokładnie myjemy i obieramy.
  2. 2. Dynię dzielimy na pół i usuwamy z niej pestki.
  3. 3. Skórkę pomarańczową i cytrynową kroimy na małe kawałki.
  4. 4. Połówki dyni oraz pokrojone skórki z cytryny i pomarańczy solimy i odstawiamy na dobę do suchego pomieszczenia.
  5. 5. Po upływie tego czasu opłukujemy je z soli i moczymy w chłodniej wodzie przez pół doby. Co jakiś czas wodę wymieniamy.
  6. 6. Z wody i połowy cukru sporządzamy syrop.
  7. 7. Kawałki dyni oraz skórki dodajemy do syropu i całość gotujemy.
  8. 8. Po ostygnięciu całość odcedzamy, a do syropu dodajemy resztę cukru.
  9. 9. Dynię ponownie wkładamy do syropu i gotujemy do momentu aż się zeszkli.
  10. 10. Ugotowaną mieszankę odsączamy, osuszamy i studzimy.
  11. 11. Po wystygnięciu posypujemy cukrem i podsuszamy w gorącym piekarniku.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: owoce warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.103