Szynka gotowana

Szynka gotowana
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.92
36
Średnia 2.92 / 5 (36 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szynka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Chilli w proszku  g  x  kcal =  kcal
Majeranek  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Szynka gotowana
  1. 1. Szynkę dokładnie płuczemy w zimnej wodzie, odsączamy, obwiązujemy sznurkiem.
    Szynkę dokładnie płuczemy w zimnej wodzie, odsączamy, obwiązujemy sznurkiem.
  2. 2. Mięso i przyprawy wkładamy do garnka z wodą i zagotowujemy. Po zagotowaniu gotujemy jeszcze około 15 minut, na małym ogniu.
  3. 3. Pozostawiamy do ostygnięcia i ponownie gotujemy około 30-25 min. Szynkę podajmy na gorąco lub zimno.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Śniadanie Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Fajnym wyjściem jest jeszcze papier od electroluxa, jest bardzo wytrzymały i często ...
super w gory. polecam
mini desery ~ Gość
Jami, jami, wygląda obłędnie i pewno jest mega smaczny. Ciężko byłoby mi to powtórzyć, tak ...
dla cukrzykow najlepsza jest szara reneta.
tabelka zasłonięta - niestety masakra
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.651