Crème fraîche

Crème fraîche
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
2
Średnia 3.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Maślanka  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Crème fraîche
  1. 1. Maślankę i śmietanę kremową mieszamy w naczyniu i zakrywamy folią spożywczą.
    Maślankę i śmietanę kremową mieszamy w naczyniu i zakrywamy folią spożywczą.
  2. 2. Podgrzewamy w kąpieli wodnej do około 60°C.
  3. 3. Następnie odstawiamy na całą dobę w ciepłe miejsce.
  4. 4. Po tym czasie mieszanina powinna się rozwarstwić.
  5. 5. Następnie wstawiamy naczynie do lodówki uważając, by nie wymieszać warstw.
  6. 6. Gotowe crème fraîche możemy zbierać z powierzchni za pomocą łyżki.
  7. 7. Podajemy na talerzyku przybrane listkiem bazylii.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne
Metody przygotowania: Nie wymagające gotowania
Złożoność przepisu: prosty
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd660741 metformin 850 mg buy elocon ointment
wh0cd366835 motrin 800 Lasix No Prescription
wh0cd293359 lipitor online LISINOPRIL 5 MG cheap prednisone online
wh0cd513795 azithromycin zyprexa 2.5 mg phenergan explained here atenolol
wh0cd219890 seroquel kytril erythromycin over the counter zovirax cream
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.892