Korniszony lub pikle

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Papryka zielona  g  x  kcal =  kcal
Fasola szparagowa zielona  g  x  kcal =  kcal
Pomidor koktajlowy  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Chrzan  g  x  kcal =  kcal
Ocet 10%  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Korniszony lub pikle
  1. 1. Najpierw dokładnie myjemy ogórki, papryki, fasolę oraz pomidory.
  2. 2. Następnie wszystkie wyżej wymienione składniki kładziemy na sicie i pozostawiamy, żeby trochę obciekły.
  3. 3. W międzyczasie wlewamy do garnka ocet, pół litra wody oraz sól.
  4. 4. Całość doprowadzamy do wrzenia.
  5. 5. Potem przekładamy suche już warzywa do metalowej miski i zalewamy je ugotowanym wywarem z octu.
  6. 6. Całość pozostawiamy do namoczenia na kilka dni (5-6).
  7. 7. Po upływie wyznaczonego czasu ponownie przelewamy warzywa przez sito.
  8. 8. Suche wkładamy do słoików.
  9. 9. Przygotowujemy kolejny wywar z octu z dodatkiem angielskiego i gorzkiego pieprzu, soli oraz liśćmi bobkowymi.
  10. 10. Gdy to zrobimy zalewamy nim nasze ogórki i szczelnie zakręcamy słoje.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: powyżej 12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
wh0cd591094 buy cafergot toradol pills
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
wh0cd150255 medrol pak
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.782