Korniszony lub pikle

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Papryka zielona  g  x  kcal =  kcal
Fasola szparagowa zielona  g  x  kcal =  kcal
Pomidor koktajlowy  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Chrzan  g  x  kcal =  kcal
Ocet 10%  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Korniszony lub pikle
  1. 1. Najpierw dokładnie myjemy ogórki, papryki, fasolę oraz pomidory.
  2. 2. Następnie wszystkie wyżej wymienione składniki kładziemy na sicie i pozostawiamy, żeby trochę obciekły.
  3. 3. W międzyczasie wlewamy do garnka ocet, pół litra wody oraz sól.
  4. 4. Całość doprowadzamy do wrzenia.
  5. 5. Potem przekładamy suche już warzywa do metalowej miski i zalewamy je ugotowanym wywarem z octu.
  6. 6. Całość pozostawiamy do namoczenia na kilka dni (5-6).
  7. 7. Po upływie wyznaczonego czasu ponownie przelewamy warzywa przez sito.
  8. 8. Suche wkładamy do słoików.
  9. 9. Przygotowujemy kolejny wywar z octu z dodatkiem angielskiego i gorzkiego pieprzu, soli oraz liśćmi bobkowymi.
  10. 10. Gdy to zrobimy zalewamy nim nasze ogórki i szczelnie zakręcamy słoje.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: powyżej 12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd414797 buy furosemide doxycycline buy abilify propecia wellbutrin citalopram buy allopurinol ...
wh0cd781760 prozac solu medrol iv retin a 0.05 cream cephalexin medrol pak 4mg paxil colchicine
wh0cd870074 baclofen online online cymbalta abilify no rx
wh0cd640197 cardura without rx Vardenafil
wh0cd858760 buy tetracycline online without prescription motilium order lasix with no prescription ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.731