Korniszony lub pikle

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Papryka zielona  g  x  kcal =  kcal
Fasola szparagowa zielona  g  x  kcal =  kcal
Pomidor koktajlowy  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Chrzan  g  x  kcal =  kcal
Ocet 10%  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Korniszony lub pikle
  1. 1. Najpierw dokładnie myjemy ogórki, papryki, fasolę oraz pomidory.
  2. 2. Następnie wszystkie wyżej wymienione składniki kładziemy na sicie i pozostawiamy, żeby trochę obciekły.
  3. 3. W międzyczasie wlewamy do garnka ocet, pół litra wody oraz sól.
  4. 4. Całość doprowadzamy do wrzenia.
  5. 5. Potem przekładamy suche już warzywa do metalowej miski i zalewamy je ugotowanym wywarem z octu.
  6. 6. Całość pozostawiamy do namoczenia na kilka dni (5-6).
  7. 7. Po upływie wyznaczonego czasu ponownie przelewamy warzywa przez sito.
  8. 8. Suche wkładamy do słoików.
  9. 9. Przygotowujemy kolejny wywar z octu z dodatkiem angielskiego i gorzkiego pieprzu, soli oraz liśćmi bobkowymi.
  10. 10. Gdy to zrobimy zalewamy nim nasze ogórki i szczelnie zakręcamy słoje.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: powyżej 12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.727