Nalewka Miętowa

Nalewka Miętowa
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.43
7
Średnia 3.43 / 5 (7 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mięta  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Spirytus Rektyfikowany  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Nalewka Miętowa
  1. 1. Gałązki mięty opłucz i osusz. Umyj cytrynę szczoteczką i wytnij cienko kilka plasterków skórki. Spirytus zmieszaj z 300 ml wcześniej ugotowanej wody i odstaw, żeby się przeżarł na kilka godzin. Wrzuć miętę, skórkę cytryny do słoika i zalej rozcieńczonym spirytusem. Zakręć i odstaw w ciemne miejsce. Po tygodniu wyjmij miętę. Przygotuj syrop mieszając w 100 ml wrzącej wody z cukrem. Lekko przestudź syrop i dolej do słoika. Odstaw, po 3 tygodniach przecedź przez grube płótno albo flanelę. Nalewka gotowa.
    Gałązki mięty opłucz i osusz. Umyj cytrynę szczoteczką i wytnij cienko kilka plasterków skórki. Spirytus zmieszaj z 300 ml wcześniej ugotowanej wody i odstaw, żeby się przeżarł na kilka godzin. Wrzuć miętę, skórkę cytryny do słoika i zalej rozcieńczonym spirytusem. Zakręć i odstaw w ciemne miejsce. Po tygodniu wyjmij miętę. Przygotuj syrop mieszając w 100 ml wrzącej wody z cukrem. Lekko przestudź syrop i  dolej do słoika. Odstaw, po 3 tygodniach przecedź przez grube płótno albo flanelę. Nalewka gotowa.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240387 allopurinol tetracycline celebrex 200 mg proscar desyrel 50 mg
wh0cd337793 fluoxetine10mg cipro benicar diclofenac furosemide furosemide 20 mg tab trazodone
wh0cd708121 lasix without prescriptions allopurinol zithromax go here synthroid where to buy ...
wh0cd294750 Adalat Tablets inderal propranolol
wh0cd871195 buy robaxin online buy proscar clomid buy celexa
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.609