Polędwica z jelenia

Polędwica z jelenia
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
13
Średnia 3 / 5 (13 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Borowik  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Polędwica z jelenia  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Polędwica z jelenia
  1. 1. Mięso z jelenia myjemy i oczyszczamy.
    Mięso z jelenia myjemy i oczyszczamy.
  2. 2. Marynujemy mięso przez 4 godziny w czerwonym winie.
  3. 3. Na patelni podsmażamy drobno pokrojone prawdziwki i cebulę. Doprawiamy je do smaku solą oraz pieprzem.
  4. 4. Po upływie 4 godzin mięso wyjmujemy z wina, nacinamy i faszerujemy grzybami z cebulą.
  5. 5. Obsmażamy z każdej strony na patelni.
  6. 6. Przekładamy mięso do brytfanny pieczemy w piekarniku w temp. 200°C przez 10 min.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 1-2
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: alkohol dziczyzna grzyby
Metody przygotowania: Pieczenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
wh0cd934644 Tenormin antabuse cephalexin with no prescription
wh0cd20707 suhagra elocon over the counter
Nie mogę obejść się bez kawy, dla mnie kawa to konieczność. Codziennie obowiązkowo jedna ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.051