Polędwica z jelenia

Polędwica z jelenia
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.78
9
Średnia 2.78 / 5 (9 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Borowik  g  x  kcal = 0 kcal
Wino Czerwone  g  x  kcal =  kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Polędwica z jelenia  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Polędwica z jelenia
  1. 1. Mięso z jelenia myjemy i oczyszczamy.
    Mięso z jelenia myjemy i oczyszczamy.
  2. 2. Marynujemy mięso przez 4 godziny w czerwonym winie.
  3. 3. Na patelni podsmażamy drobno pokrojone prawdziwki i cebulę. Doprawiamy je do smaku solą oraz pieprzem.
  4. 4. Po upływie 4 godzin mięso wyjmujemy z wina, nacinamy i faszerujemy grzybami z cebulą.
  5. 5. Obsmażamy z każdej strony na patelni.
  6. 6. Przekładamy mięso do brytfanny pieczemy w piekarniku w temp. 200°C przez 10 min.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 1-2
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: alkohol dziczyzna grzyby
Metody przygotowania: Pieczenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Wsadź sobie w doopę taką tabelkę.
Fajnym wyjściem jest jeszcze papier od electroluxa, jest bardzo wytrzymały i często ...
super w gory. polecam
mini desery ~ Gość
Jami, jami, wygląda obłędnie i pewno jest mega smaczny. Ciężko byłoby mi to powtórzyć, tak ...
dla cukrzykow najlepsza jest szara reneta.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.317