Makrela w sosie pomidorowym

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Makrela  g  x  kcal =  kcal
Sok pomidorowy  g  x   kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Oregano  g  x  kcal =  kcal
Pieprz cayenne  g  x  kcal =  kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Makrela w sosie pomidorowym
  1. 1. Makrele oczyszczamy i myjemy. Nacieramy solą, białym pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny.
  2. 2. Tak przygotowane ryby wstawiamy na pół godziny do lodówki.
  3. 3. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
  4. 4. W małym rondlu rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy na niej cebulę.
  5. 5. Wlewamy do niej sok z pomidorów i gotujemy.
  6. 6. Sparzone pomidory, obieramy ze skóry, kroimy na ćwiartki i wrzucamy do sosu.
  7. 7. Doprawiamy solą i pieprzem cayenne.
  8. 8. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, wkładamy do niego makrele i zalewamy sosem. Całość posypujemy oregano.
  9. 9. Pieczemy przez 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 2-3
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: ryby warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
wh0cd337793 propranolol buy atenolol augmentin tadacip buy celebrex tetracycline doxycycline
wh0cd186027 phenergan tablet advair diskus metformin keflex 500
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.671