Zupa z młodych borowików

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.75
4
Średnia 3.75 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Borowik  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa
Składniki potrzebne do wykonania Zupa
Por - 0.25 sztuki
  1. 1. Świeże grzyby obieramy ze skórki, myjemy w wodzie i kroimy w paski jak makaron.
  2. 2. Przygotowane grzyby wrzucamy do garnka wraz z posiekaną cebulą i masłem, dusimy pod przykryciem.
  3. 3. Po wyparowaniu wody, grzyby posypujemy mąką, podsmażamy i podlewamy wywarem z włoszczyzny.
  4. 4. Włoszczyznę gotujemy oddzielnie w 1 litrze wody. Gdy warzywa będą już miękkie, wybieramy je i drobno szatkujemy.
  5. 5. Pokrojone warzywa wrzucamy ponownie do wywaru, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i duszone grzyby.
Zacierki
Składniki potrzebne do wykonania Zacierki
Woda - 4 łyżki stołowe
  1. 1. Z mąki i wody ugniatamy twarde ciasto.
  2. 2. Przygotowane ciasto ścieramy na tarce jarzynowej, tak aby powstały zacierki wielkości groszku.
Zupa z młodych borowików
  1. 1. Pod koniec gotowania zupy dodajemy zacierki.
  2. 2. 2.Całość gotujemy jeszcze przez 10 minut.
  3. 3. Do zupy dodajemy posiekaną pietruszkę i solimy do smaku.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: grzyby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.879