Zupa z młodych borowików

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.75
4
Średnia 3.75 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Borowik  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka  g  x  kcal =  kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal =  kcal
Por  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zupa
Składniki potrzebne do wykonania Zupa
Por - 0.25 sztuki
  1. 1. Świeże grzyby obieramy ze skórki, myjemy w wodzie i kroimy w paski jak makaron.
  2. 2. Przygotowane grzyby wrzucamy do garnka wraz z posiekaną cebulą i masłem, dusimy pod przykryciem.
  3. 3. Po wyparowaniu wody, grzyby posypujemy mąką, podsmażamy i podlewamy wywarem z włoszczyzny.
  4. 4. Włoszczyznę gotujemy oddzielnie w 1 litrze wody. Gdy warzywa będą już miękkie, wybieramy je i drobno szatkujemy.
  5. 5. Pokrojone warzywa wrzucamy ponownie do wywaru, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i duszone grzyby.
Zacierki
Składniki potrzebne do wykonania Zacierki
Woda - 4 łyżki stołowe
  1. 1. Z mąki i wody ugniatamy twarde ciasto.
  2. 2. Przygotowane ciasto ścieramy na tarce jarzynowej, tak aby powstały zacierki wielkości groszku.
Zupa z młodych borowików
  1. 1. Pod koniec gotowania zupy dodajemy zacierki.
  2. 2. 2.Całość gotujemy jeszcze przez 10 minut.
  3. 3. Do zupy dodajemy posiekaną pietruszkę i solimy do smaku.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: grzyby
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd460372 fluconazole 150mg Nolvadex clomid pills
wh0cd680813 flomax azulfidine procardia for preterm labor apcalis symmetrel
wh0cd950788 tretinoin rimonabant clonidine .3 mg
wh0cd40480 more helpful hints lasix online buy celexa Order Vermox advair diskus
wh0cd635945 terramycin prandin propecia
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.219