Kurczak z kluskami kładzionymi

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mięso z kurczaka  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kurczak
Składniki potrzebne do wykonania Kurczak
Sól - wg. uznania
  1. 1. Kurczaka dzielimy na porcje i podsmażamy na tłuszczu z cebulą.
  2. 2. Zrumienione kawałki przekładamy do rondla.
  3. 3. Dodajemy pokrojone w plastry pomidory i śmietanę. Całość zalewamy wodą i dusimy do miękkości.
  4. 4. Kurczaka doprawiamy solą i pieprzem.
Kluski kładzione
Składniki potrzebne do wykonania Kluski kładzione
  1. 1. Ziemniaki obieramy ze skórki, płuczemy, gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy.
  2. 2. Zimne ziemniaki przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy do nich mąkę, jajka. Całość wyrabiamy na jednolitą masę.
  3. 3. Z przyrządzonej masy formujemy łyżką kluski i wrzucamy na gotującą się osoloną wodę.
  4. 4. Kiedy wypłyną na wierzch, wybieramy je łyżką cedzakową.
Kurczak z kluskami kładzionymi
  1. 1. Gotowe porcje kurczaka podajemy razem z ugotowanymi kluskami. Danie serwujemy na ciepło.
  2. 2. 
  3. 3. Świetnym dodatkiem smakowym do całości są suszone śliwki lub śliwki z kompotu.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób jajka mąka i produkty zbożowe ziemniaki
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd978794 cafegot buy eurax retin-a
wh0cd469161 celebrex buy online baclofen diflucan paxil toradol otc tretinoin abilify cymbalta
wh0cd945958 yasmin buy ampicillin misoprostol
wh0cd836120 Zoloft buy tenormin
wh0cd414797 buy furosemide doxycycline buy abilify propecia wellbutrin citalopram buy allopurinol ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.808