Kurczak z kluskami kładzionymi

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mięso z kurczaka  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kurczak
Składniki potrzebne do wykonania Kurczak
Sól - wg. uznania
  1. 1. Kurczaka dzielimy na porcje i podsmażamy na tłuszczu z cebulą.
  2. 2. Zrumienione kawałki przekładamy do rondla.
  3. 3. Dodajemy pokrojone w plastry pomidory i śmietanę. Całość zalewamy wodą i dusimy do miękkości.
  4. 4. Kurczaka doprawiamy solą i pieprzem.
Kluski kładzione
Składniki potrzebne do wykonania Kluski kładzione
  1. 1. Ziemniaki obieramy ze skórki, płuczemy, gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy.
  2. 2. Zimne ziemniaki przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy do nich mąkę, jajka. Całość wyrabiamy na jednolitą masę.
  3. 3. Z przyrządzonej masy formujemy łyżką kluski i wrzucamy na gotującą się osoloną wodę.
  4. 4. Kiedy wypłyną na wierzch, wybieramy je łyżką cedzakową.
Kurczak z kluskami kładzionymi
  1. 1. Gotowe porcje kurczaka podajemy razem z ugotowanymi kluskami. Danie serwujemy na ciepło.
  2. 2. 
  3. 3. Świetnym dodatkiem smakowym do całości są suszone śliwki lub śliwki z kompotu.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 6-8
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: drób jajka mąka i produkty zbożowe ziemniaki
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd465093 buy disulfiram online bupropion sr 150 mg tablet meclizine where can i buy propecia ...
wh0cd354447 BUY TORADOL ONLINE
wh0cd60545 indocin online elocon buy karela prednisolone online synthroid yasmin
wh0cd318145 prilosec pills
wh0cd721809 nolvadex for sale
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.861