Rolada z prosięcia na winie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Prosię - mięso z prosiaka  g  x  kcal =  kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Szynka wieprzowa  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Rolada z prosięcia na winie
  1. 1. Sprawione prosię rozcinamy, wyjmujemy kości, nie naruszając głowy i nóg.
  2. 2. Mięso, które pozostało przy kościach drobno kroimy razem z wątróbką z prosięcia.
  3. 3. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
  4. 4. Całość podsmażamy na maśle.
  5. 5. Studzimy mięso i łączymy z namoczoną w mleku i wyciśniętą bułką oraz 2 jajami.
  6. 6. Wszystko mieszamy na jednolita masę i siekamy.
  7. 7. Tak przygotowany farsz nakładamy na rozłożone na stolnicy prosię.
  8. 8. Na farsz kładziemy plastry szynki i warstwę ugotowanych na twardo jaj, pokrojonych w talarki.
  9. 9. Na wierzchu kładziemy kolejną warstwę farszu i zaszywamy prosię.
  10. 10. Prosię układamy jak do pieczenia na rożnie i obkładamy plastrami słoniny.
  11. 11. Owijamy płótnem, związujemy i wkładamy do szerokiego garnka.
  12. 12. Zalewamy rosołem i winem.
  13. 13. Przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
  14. 14. Obkładamy mięso cebulą, czosnkiem i pietruszką.
  15. 15. Gotujemy przez 3 godziny na małym ogniu.
  16. 16. Po ugotowaniu nie wyjmujemy mięsa z wywaru, dopóki nie ostygnie.
  17. 17. Zdejmujemy płótno i podajemy na stół.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: powyżej 12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.234