Rolada z prosięcia na winie

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Prosię - mięso z prosiaka  g  x  kcal =  kcal
Rosół drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Szynka wieprzowa  g  x  kcal =  kcal
Słonina  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Wino Białe  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Bułka czerstwa  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Goździki  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Rolada z prosięcia na winie
  1. 1. Sprawione prosię rozcinamy, wyjmujemy kości, nie naruszając głowy i nóg.
  2. 2. Mięso, które pozostało przy kościach drobno kroimy razem z wątróbką z prosięcia.
  3. 3. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
  4. 4. Całość podsmażamy na maśle.
  5. 5. Studzimy mięso i łączymy z namoczoną w mleku i wyciśniętą bułką oraz 2 jajami.
  6. 6. Wszystko mieszamy na jednolita masę i siekamy.
  7. 7. Tak przygotowany farsz nakładamy na rozłożone na stolnicy prosię.
  8. 8. Na farsz kładziemy plastry szynki i warstwę ugotowanych na twardo jaj, pokrojonych w talarki.
  9. 9. Na wierzchu kładziemy kolejną warstwę farszu i zaszywamy prosię.
  10. 10. Prosię układamy jak do pieczenia na rożnie i obkładamy plastrami słoniny.
  11. 11. Owijamy płótnem, związujemy i wkładamy do szerokiego garnka.
  12. 12. Zalewamy rosołem i winem.
  13. 13. Przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
  14. 14. Obkładamy mięso cebulą, czosnkiem i pietruszką.
  15. 15. Gotujemy przez 3 godziny na małym ogniu.
  16. 16. Po ugotowaniu nie wyjmujemy mięsa z wywaru, dopóki nie ostygnie.
  17. 17. Zdejmujemy płótno i podajemy na stół.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Mistrzowskie
Ilość osób: powyżej 12
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: wieprzowina
Metody przygotowania: Gotowanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.438