Naleśniki z pieczarkami i kiełbasą

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2
1
Średnia 2 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieczarka  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Ser żółty  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Kiełbasa  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Naleśniki
Składniki potrzebne do wykonania Naleśniki
Sól - wg. uznania
  1. 1. Do przesianej mąki dodajemy jajo, mleko, mąkę i sól. Cały czas mieszamy.
  2. 2. Ciasto podlewamy wodą, aby nie było za gęste.
  3. 3. Na rozgrzaną patelnię wlewamy odrobinę oleju i smażymy 10 cienkich naleśników.
Farsz
Składniki potrzebne do wykonania Farsz
Sól - wg. uznania
  1. 1. Cebulę drobno siekamy i dusimy na rozgrzanym maśle.
  2. 2. Kiełbasę i pieczarki kroimy w cienkie paski.
  3. 3. Przygotowane składniki mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i dusimy 3-4 minuty.
Naleśniki z pieczarkami i kiełbasą
  1. 1. Przygotowanym farszem nadziewamy usmażone naleśniki.
  2. 2. Całość kropimy rozpuszczonym masłem, posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku do rozpuszczenia żółtego sera.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad
Kuchnie świata: kuchnia staropolska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: grzyby jajka mąka i produkty zbożowe
Metody przygotowania: Smażenie Zapiekanie, opiekanie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.86