Przekładaniec jabłkowo-orzechowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Orzech włoski  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Jabłko winne  g  x  kcal = 0 kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Galaretka brzoskwiniowa  g  x   kcal =  kcal
Cynamon mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto
  1. 1. Ciasto zagniatamy z przesianej mąki, margaryny, cukru pudru, gęstej kwaśnej śmietany i proszku do pieczenia. Dzielimy je na dwie części.
  2. 2. Obie wałkujemy i pieczemy osobno (na złoty kolor) w temperaturze około 200°C.
Masa z orzechów
Składniki potrzebne do wykonania Masa z orzechów
  1. 1. Ubijamy jaja z cukrem.
  2. 2. Dodajemy orzechy, wlewamy słodką śmietanę i mieszamy.
  3. 3. Tak przygotowaną masę przekładamy do garnka. Stawiamy na ogniu i mieszamy aż się zagotuje. Po czym odstawiamy do wystudzenia.
  4. 4. Masło ucieramy i dodajemy do niego schłodzoną masę orzechową.
Masa z jabłek
Składniki potrzebne do wykonania Masa z jabłek
  1. 1. Jabłka myjemy, obieramy, kroimy drobno lub ucieramy na tarce.
  2. 2. Wkładamy do rondla. Dodajemy cukier, cynamon i smażymy. Pod koniec smażenia dodajemy galaretkę.
  3. 3. Gdy jabłka wystygną, mieszamy je z pianą ubitą z białek.
Przekładaniec jabłkowo-orzechowy
  1. 1. Na jednym z placków rozprowadzamy krem jabłkowy, następnie masę orzechową i przykrywamy drugim.
  2. 2. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: jajka mleko i produkty mleczne orzechy owoce
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
ja rowniez ograniczam ;) kupujesz tylko maestro czy inne produkty z serii bez e tez? bo ja ogolnie ...
Jedyne co daje radę to cebula - jajka wyjdą ładnie brązowe. A co do reszty ... zmarnowałem ...
polecam te sposoby ;)
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.635