Przekładaniec jabłkowo-orzechowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal =  kcal
Śmietana kwaśna 18%  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Orzech włoski  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Jabłko winne  g  x  kcal = 0 kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Galaretka brzoskwiniowa  g  x   kcal =  kcal
Cynamon mielony  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto
  1. 1. Ciasto zagniatamy z przesianej mąki, margaryny, cukru pudru, gęstej kwaśnej śmietany i proszku do pieczenia. Dzielimy je na dwie części.
  2. 2. Obie wałkujemy i pieczemy osobno (na złoty kolor) w temperaturze około 200°C.
Masa z orzechów
Składniki potrzebne do wykonania Masa z orzechów
  1. 1. Ubijamy jaja z cukrem.
  2. 2. Dodajemy orzechy, wlewamy słodką śmietanę i mieszamy.
  3. 3. Tak przygotowaną masę przekładamy do garnka. Stawiamy na ogniu i mieszamy aż się zagotuje. Po czym odstawiamy do wystudzenia.
  4. 4. Masło ucieramy i dodajemy do niego schłodzoną masę orzechową.
Masa z jabłek
Składniki potrzebne do wykonania Masa z jabłek
  1. 1. Jabłka myjemy, obieramy, kroimy drobno lub ucieramy na tarce.
  2. 2. Wkładamy do rondla. Dodajemy cukier, cynamon i smażymy. Pod koniec smażenia dodajemy galaretkę.
  3. 3. Gdy jabłka wystygną, mieszamy je z pianą ubitą z białek.
Przekładaniec jabłkowo-orzechowy
  1. 1. Na jednym z placków rozprowadzamy krem jabłkowy, następnie masę orzechową i przykrywamy drugim.
  2. 2. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: jajka mleko i produkty mleczne orzechy owoce
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd164509 i found it zovirax tadalis sx
wh0cd566559 furosemide triamterene hctz 75 50 mg celebrex ampicillian tetracycline pills ...
wh0cd825918 Amitriptyline 10 Mg furosemide 20 mg tab
wh0cd577871 bentyl pills buy anafranil online anafranil buy allopurinol avodart baclofen
wh0cd717195 trazodone tablets Buy Propecia
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.207