Placek jabłkowo-orzechowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki sułtańskie  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Orzech włoski  g  x  kcal = 0 kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto
  1. 1. Do przesianej mąki dodajemy proszek do pieczenia, kostkę masła, jajo, żółtka, śmietanę i pół szklanki cukru.
  2. 2. Zagniatamy ciasto i wkładamy na pół godziny do lodówki.
Masa z jabłek
Składniki potrzebne do wykonania Masa z jabłek
Cukier - 4 łyżki stołowe
  1. 1. Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w kostkę.
  2. 2. Dodajemy cukier waniliowy, cukier i rodzynki.
  3. 3. Dusimy razem przez 10 minut.
Masa z orzechów
Składniki potrzebne do wykonania Masa z orzechów
Miód - 2 łyżki stołowe
Cukier - 3 łyżki stołowe
  1. 1. Siekamy orzechy.
  2. 2. Dodajemy masło, cukier i miód, mieszamy.
  3. 3. Smażymy przez 5 minut.
Placek jabłkowo-orzechowy
  1. 1. Dzielimy ciasto na 3 części.
  2. 2. Wykładamy na natłuszczonej blaszce na przemian: ciasto, masę jabłkową, ciasto, masę jabłkową, ciasto, masę orzechową.
  3. 3. Pieczemy w temperaturze 180°C przez 40 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe owoce
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
wh0cd934644 Tenormin antabuse cephalexin with no prescription
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.83