Placek jabłkowo-orzechowy

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal =  kcal
Rodzynki sułtańskie  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Orzech włoski  g  x  kcal = 0 kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto
  1. 1. Do przesianej mąki dodajemy proszek do pieczenia, kostkę masła, jajo, żółtka, śmietanę i pół szklanki cukru.
  2. 2. Zagniatamy ciasto i wkładamy na pół godziny do lodówki.
Masa z jabłek
Składniki potrzebne do wykonania Masa z jabłek
Cukier - 4 łyżki stołowe
  1. 1. Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w kostkę.
  2. 2. Dodajemy cukier waniliowy, cukier i rodzynki.
  3. 3. Dusimy razem przez 10 minut.
Masa z orzechów
Składniki potrzebne do wykonania Masa z orzechów
Miód - 2 łyżki stołowe
Cukier - 3 łyżki stołowe
  1. 1. Siekamy orzechy.
  2. 2. Dodajemy masło, cukier i miód, mieszamy.
  3. 3. Smażymy przez 5 minut.
Placek jabłkowo-orzechowy
  1. 1. Dzielimy ciasto na 3 części.
  2. 2. Wykładamy na natłuszczonej blaszce na przemian: ciasto, masę jabłkową, ciasto, masę jabłkową, ciasto, masę orzechową.
  3. 3. Pieczemy w temperaturze 180°C przez 40 minut.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe owoce
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd837253 acyclovir amitriptyline albendazole crestor 5mg price methylprednisolone ampicillin ...
wh0cd197349 methotrexate phenergan clindamycin diclofenac inderal
wh0cd652634 online erythromycin Clomid
wh0cd142989 erythromycin 250 mg triamterene robaxin more bonuses
wh0cd694566 Online Hydrochlorothiazide check this out tadacip
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:8.382