Szarlotka (prosty przepis)

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal = 0 kcal
Rodzynki sułtańskie  g  x  kcal =  kcal
Skórka pomarańczowa kandyzowana  g  x   kcal =  kcal
Cynamon mielony  g  x  kcal =  kcal
Lukier do ciasta  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto
  1. 1. Z mąki, margaryny, śmietany, żółtek, cukru pudru i proszku do pieczenia zagniatamy ciasto.
  2. 2. Schładzamy w lodówce przez 30 minut.
Masa z jabłek
Składniki potrzebne do wykonania Masa z jabłek
  1. 1. Jabłka myjemy i obieramy.
  2. 2. Ścieramy je na grubej tarce.
  3. 3. Dodajemy cynamon, rodzynki, smażoną skórkę z pomarańczy i całość mieszamy.
Lukier
Składniki potrzebne do wykonania Lukier
  1. 1. Przygotowujemy lukier do ciasta.
Szarlotka (prosty przepis)
  1. 1. Ciasto dzielimy na 2 równe części, obie rozwałkowujemy.
  2. 2. Pierwszą przekładamy na natłuszczoną blachę. Na ciasto wykładamy masę jabłkową. Przykrywamy ją drugą częścią ciasta. Powierzchnię nakłuwamy widelcem.
  3. 3. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180-200°C przez godzinę.
  4. 4. Przed podaniem dekorujemy szarlotkę lukrem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 8-12
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe owoce
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.743