Szarlotka (prosty przepis)

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal =  kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Jabłko  g  x  kcal = 0 kcal
Rodzynki sułtańskie  g  x  kcal =  kcal
Skórka pomarańczowa kandyzowana  g  x   kcal =  kcal
Cynamon mielony  g  x  kcal =  kcal
Lukier do ciasta  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto
  1. 1. Z mąki, margaryny, śmietany, żółtek, cukru pudru i proszku do pieczenia zagniatamy ciasto.
  2. 2. Schładzamy w lodówce przez 30 minut.
Masa z jabłek
Składniki potrzebne do wykonania Masa z jabłek
  1. 1. Jabłka myjemy i obieramy.
  2. 2. Ścieramy je na grubej tarce.
  3. 3. Dodajemy cynamon, rodzynki, smażoną skórkę z pomarańczy i całość mieszamy.
Lukier
Składniki potrzebne do wykonania Lukier
  1. 1. Przygotowujemy lukier do ciasta.
Szarlotka (prosty przepis)
  1. 1. Ciasto dzielimy na 2 równe części, obie rozwałkowujemy.
  2. 2. Pierwszą przekładamy na natłuszczoną blachę. Na ciasto wykładamy masę jabłkową. Przykrywamy ją drugą częścią ciasta. Powierzchnię nakłuwamy widelcem.
  3. 3. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180-200°C przez godzinę.
  4. 4. Przed podaniem dekorujemy szarlotkę lukrem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 8-12
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe owoce
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd460372 fluconazole 150mg Nolvadex clomid pills
wh0cd680813 flomax azulfidine procardia for preterm labor apcalis symmetrel
wh0cd950788 tretinoin rimonabant clonidine .3 mg
wh0cd40480 more helpful hints lasix online buy celexa Order Vermox advair diskus
wh0cd635945 terramycin prandin propecia
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.772