Makowiec zawijany

Makowiec zawijany
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
13
Średnia 3 / 5 (13 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mak niebieski  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Bakalie  g  x  kcal =  kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Drożdże  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto
  1. 1. Przesiewamy mąkę.
  2. 2. Dodajemy cukier, cukier waniliowy i pokruszone drożdże.
  3. 3. Zalewamy przegotowanym, chłodnym mlekiem i mieszamy.
  4. 4. Dodajemy żółtka.
  5. 5. Wyrabiamy ciasto przez 20 minut.
  6. 6. Następnie dodajemy roztopione masło i ponownie mieszamy.
  7. 7. Przykrywamy ciasto ściereczką.
  8. 8. Odstawiamy w ciepłe miejsce.
Masa makowa
Składniki potrzebne do wykonania Masa makowa
Miód - 2 łyżki stołowe
  1. 1. Sparzony mak mielimy 3 razy.
  2. 2. Dodajemy jaja, cukier, cukier waniliowy, miód, rodzynki, orzechy i roztopione masło.
  3. 3. Dokładnie mieszamy.
Makowiec zawijany
  1. 1. Po wyrośnięciu ciasta cienko rozwałkowujemy.
    Po wyrośnięciu ciasta cienko rozwałkowujemy.
  2. 2. Nakładamy masę makową i zwijamy w roladę.
  3. 3. Papier do pieczenia smarujemy tłuszczem.
  4. 4. Roladę kładziemy na papier, zwinięty koniec powinien być na spodzie.
  5. 5. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika.
  6. 6. Pieczemy w temperaturze 180°C przez godzinę.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.077