Makowiec z pierzynką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
1
Średnia 3 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mak niebieski  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Bakalie  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna typ 450 (tortowa)  g  x  kcal =  kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal = 0 kcal
Aromat migdałowy  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Dżem śliwkowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto
  1. 1. Myjemy skorupki jaj. Oddzielamy żółtka od białek. Łączymy margarynę, żółtka i cukier, po czym dokładnie ucieramy.
  2. 2. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, zapach migdałowy i ponownie ucieramy.
  3. 3. Z białek ubijamy sztywną pianę. Łączymy z ciastem i delikatnie mieszamy.
Masa makowa
Składniki potrzebne do wykonania Masa makowa
Dżem śliwkowy - 2 łyżki stołowe
  1. 1. Sparzony mak dwa razy mielimy.
  2. 2. Dodajemy białka, dżem, cukier, bakalie i starannie mieszamy.
Piana
Składniki potrzebne do wykonania Piana
  1. 1. Z białek i cukru bijemy sztywną pianę.
Makowiec z pierzynką
  1. 1. Wykładamy ciasto na blachę. Umieszczamy na nim masę makową.
  2. 2. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 40 minut, w temperaturze ok. 180°C.
  3. 3. Pod koniec pieczenia wykładamy na mak pianę z białek i przez kilka minut zapiekamy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe owoce suszone
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
wh0cd721279 clicking here BUY MEDROL apcalis tofranil
Acai Berry - How Come Acai Berry Supplement Great You? Is the item certified holistic? There are ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.725