Makowiec z pierzynką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
1
Średnia 3 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mak niebieski  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Bakalie  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna typ 450 (tortowa)  g  x  kcal =  kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal = 0 kcal
Aromat migdałowy  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Dżem śliwkowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto
  1. 1. Myjemy skorupki jaj. Oddzielamy żółtka od białek. Łączymy margarynę, żółtka i cukier, po czym dokładnie ucieramy.
  2. 2. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, zapach migdałowy i ponownie ucieramy.
  3. 3. Z białek ubijamy sztywną pianę. Łączymy z ciastem i delikatnie mieszamy.
Masa makowa
Składniki potrzebne do wykonania Masa makowa
Dżem śliwkowy - 2 łyżki stołowe
  1. 1. Sparzony mak dwa razy mielimy.
  2. 2. Dodajemy białka, dżem, cukier, bakalie i starannie mieszamy.
Piana
Składniki potrzebne do wykonania Piana
  1. 1. Z białek i cukru bijemy sztywną pianę.
Makowiec z pierzynką
  1. 1. Wykładamy ciasto na blachę. Umieszczamy na nim masę makową.
  2. 2. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 40 minut, w temperaturze ok. 180°C.
  3. 3. Pod koniec pieczenia wykładamy na mak pianę z białek i przez kilka minut zapiekamy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe owoce suszone
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.821