Makowiec z pierzynką

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3
1
Średnia 3 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mak niebieski  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Bakalie  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna typ 450 (tortowa)  g  x  kcal =  kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal = 0 kcal
Aromat migdałowy  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Dżem śliwkowy  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto
  1. 1. Myjemy skorupki jaj. Oddzielamy żółtka od białek. Łączymy margarynę, żółtka i cukier, po czym dokładnie ucieramy.
  2. 2. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, zapach migdałowy i ponownie ucieramy.
  3. 3. Z białek ubijamy sztywną pianę. Łączymy z ciastem i delikatnie mieszamy.
Masa makowa
Składniki potrzebne do wykonania Masa makowa
Dżem śliwkowy - 2 łyżki stołowe
  1. 1. Sparzony mak dwa razy mielimy.
  2. 2. Dodajemy białka, dżem, cukier, bakalie i starannie mieszamy.
Piana
Składniki potrzebne do wykonania Piana
  1. 1. Z białek i cukru bijemy sztywną pianę.
Makowiec z pierzynką
  1. 1. Wykładamy ciasto na blachę. Umieszczamy na nim masę makową.
  2. 2. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 40 minut, w temperaturze ok. 180°C.
  3. 3. Pod koniec pieczenia wykładamy na mak pianę z białek i przez kilka minut zapiekamy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Posiłek: Podwieczorek
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 8-12
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Rodzaj głównego składnika: jajka mąka i produkty zbożowe owoce suszone
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.842