Duszona wołowina z warzywami

Duszona wołowina z warzywami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
2
Średnia 3.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Chrzan tarty  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Ocet spirytusowy  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Marynata
Składniki potrzebne do wykonania Marynata
Sól - 1 łyżeczka do herbaty
  1. 1. Obraną cebulę, kroimy w cienkie plastry.
  2. 2. Listek laurowy, ziele angielskie, ocet, jałowiec oraz rozdrobnioną cebulę mieszamy i zagotowujemy w osolonej wodzie.
Wołowina
Składniki potrzebne do wykonania Wołowina
  1. 1. Mięso zalewamy przygotowaną marynatą i odstawiamy na około pół godziny.
  2. 2. Po upływie tego czasu, wołowinę oprószamy mąką i smażymy na rozgrzanym smalcu.
  3. 3. Zrumienione mięso przekładamy do garnka i dodajemy do niego oczyszczone, umyte i pokrojone warzywa.
  4. 4. Całość podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem przez około 20 minut.
  5. 5. Podduszone półmiękkie mięso nacinamy tak, aby powstały częściowo złączone płaty.
Farsz
Składniki potrzebne do wykonania Farsz
Cukier - 0.5 łyżeczki do herbaty
Sól - 1 szczypta
  1. 1. Chrzan ucieramy z masłem, cukrem i sokiem z cytryny.
  2. 2. Farsz doprawiamy solą do smaku.
Duszona wołowina z warzywami
  1. 1. Utartym farszem napełniamy nacięcia powstałe przy krojeniu wołowiny.
    Utartym farszem napełniamy nacięcia powstałe przy krojeniu wołowiny.
  2. 2. Całość przekładamy do garnka i dusimy kolejne pół godziny.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina
Złożoność przepisu: złożony (wieloetapowy)
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd974705 cytoxan chloroquine namenda xr voucher coumadin for dvt zerit meclizine pristiq 150 mg
wh0cd187426 triamterene brand name
wh0cd460372 fluconazole 150mg Nolvadex clomid pills
wh0cd680813 flomax azulfidine procardia for preterm labor apcalis symmetrel
wh0cd950788 tretinoin rimonabant clonidine .3 mg
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.701