Duszona wołowina z warzywami

Duszona wołowina z warzywami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
2
Średnia 3.5 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Cebula  g  x  kcal = 0 kcal
Wołowina  g  x  kcal = 0 kcal
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Pietruszka  g  x  kcal = 0 kcal
Seler korzeniowy  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Smalec  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Chrzan tarty  g  x   kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Ocet spirytusowy  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Liść laurowy  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Ziele angielskie  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Jałowiec  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Marynata
Składniki potrzebne do wykonania Marynata
Sól - 1 łyżeczka do herbaty
  1. 1. Obraną cebulę, kroimy w cienkie plastry.
  2. 2. Listek laurowy, ziele angielskie, ocet, jałowiec oraz rozdrobnioną cebulę mieszamy i zagotowujemy w osolonej wodzie.
Wołowina
Składniki potrzebne do wykonania Wołowina
  1. 1. Mięso zalewamy przygotowaną marynatą i odstawiamy na około pół godziny.
  2. 2. Po upływie tego czasu, wołowinę oprószamy mąką i smażymy na rozgrzanym smalcu.
  3. 3. Zrumienione mięso przekładamy do garnka i dodajemy do niego oczyszczone, umyte i pokrojone warzywa.
  4. 4. Całość podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem przez około 20 minut.
  5. 5. Podduszone półmiękkie mięso nacinamy tak, aby powstały częściowo złączone płaty.
Farsz
Składniki potrzebne do wykonania Farsz
Cukier - 0.5 łyżeczki do herbaty
Sól - 1 szczypta
  1. 1. Chrzan ucieramy z masłem, cukrem i sokiem z cytryny.
  2. 2. Farsz doprawiamy solą do smaku.
Duszona wołowina z warzywami
  1. 1. Utartym farszem napełniamy nacięcia powstałe przy krojeniu wołowiny.
    Utartym farszem napełniamy nacięcia powstałe przy krojeniu wołowiny.
  2. 2. Całość przekładamy do garnka i dusimy kolejne pół godziny.
Klasyfikacja przepisu:
Posiłek: Obiad Lunch Kolacja
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 4-6
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Rodzaj głównego składnika: warzywa wołowina
Złożoność przepisu: złożony (wieloetapowy)
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
wh0cd294752 BUY MELOXICAM buy eurax
wh0cd240389 tretinoin visa prednisolone no rx
wh0cd34267 buy paxil
W tm roku barwiłam jaja ugotowane na twardo i włożone do ciepłego barwnika na całą noc, ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.715