Ciasto makowo-serowe

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mak niebieski  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal = 0 kcal
Ser biały twarogowy  g  x  kcal = 0 kcal
Aromat migdałowy  g  x  kcal =  kcal
Polewa czekoladowa  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Masa makowa
Składniki potrzebne do wykonania Masa makowa
Mąka - 4 łyżki stołowe
  1. 1. Mak parzymy, a następnie mielimy 2 razy.
  2. 2. Do maku dodajemy żółtka utarte z cukrem, mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, stopioną margarynę i zapach migdałowy.
  3. 3. Całość dokładnie mieszamy.
  4. 4. Na koniec dodajemy ubite na sztywną pianę białka.
Masa serowa
Składniki potrzebne do wykonania Masa serowa
  1. 1. Mielimy 2 razy twaróg.
  2. 2. Ucieramy żółtka z cukrem pudrem dodając przy tym po łyżeczce sera.
  3. 3. Wlewamy stopioną margarynę i wsypujemy mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia.
  4. 4. Całość starannie mieszamy.
  5. 5. Z białek ubijamy pianę i delikatnie łączymy ją z masą serową.
Dodatki
Składniki potrzebne do wykonania Dodatki
  1. 1. Przygotowujemy czekoladową polewę do ciasta.
Ciasto makowo-serowe
  1. 1. Przyrządzamy masę makową, serową i polewę czekoladową.
  2. 2. Przekładamy masę makową do natłuszczonej formy. Na nią kładziemy masę serową.
  3. 3. Pieczemy w temperaturze 190°C przez 50 minut.
  4. 4. Przed podaniem dekorujemy polewą czekoladową.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.835