Ciasto makowo-serowe

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mak niebieski  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Margaryna twarda  g  x  kcal = 0 kcal
Ser biały twarogowy  g  x  kcal = 0 kcal
Aromat migdałowy  g  x  kcal =  kcal
Polewa czekoladowa  g  x   kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Masa makowa
Składniki potrzebne do wykonania Masa makowa
Mąka - 4 łyżki stołowe
  1. 1. Mak parzymy, a następnie mielimy 2 razy.
  2. 2. Do maku dodajemy żółtka utarte z cukrem, mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia, stopioną margarynę i zapach migdałowy.
  3. 3. Całość dokładnie mieszamy.
  4. 4. Na koniec dodajemy ubite na sztywną pianę białka.
Masa serowa
Składniki potrzebne do wykonania Masa serowa
  1. 1. Mielimy 2 razy twaróg.
  2. 2. Ucieramy żółtka z cukrem pudrem dodając przy tym po łyżeczce sera.
  3. 3. Wlewamy stopioną margarynę i wsypujemy mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia.
  4. 4. Całość starannie mieszamy.
  5. 5. Z białek ubijamy pianę i delikatnie łączymy ją z masą serową.
Dodatki
Składniki potrzebne do wykonania Dodatki
  1. 1. Przygotowujemy czekoladową polewę do ciasta.
Ciasto makowo-serowe
  1. 1. Przyrządzamy masę makową, serową i polewę czekoladową.
  2. 2. Przekładamy masę makową do natłuszczonej formy. Na nią kładziemy masę serową.
  3. 3. Pieczemy w temperaturze 190°C przez 50 minut.
  4. 4. Przed podaniem dekorujemy polewą czekoladową.
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
wh0cd383065 ERYTHROMYCIN
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.66